Vijesti

NVIDIA tvrdi da će cijene grafičkih kartica nastaviti svoj rast u trećem kvartalu ove godine

Stvari ne izgledaju dobro za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ste se odlučili za kupnju novog računala za igranje, onda ste pogodili jedno od najgorih razdoblja u povijesti industrije. Naime, ludilo oko kriptovaluta ne jenjava, a zapravo nema ni nekakvih čvrstih naznaka da bi se mogao dogoditi pad zanimanja za slaganjem rudarskih stanica koje obiluju grafičkim karticama višeg segmenta.

NVIDIA je izjavila kako će cijene grafičkih kartica nastaviti rasti kroz treći kvartal ove godine, a dva glavna razloga je rudarenje kriptovaluta i nedostatak vRAMa na tržištu.

Rudari trenutno kupuju ili su kupili svaku novu karticu višeg segmenta koju plasiraju NVIDIA i AMD, a svi njihovi partneri imaju velikih problema u praćenju potražnje unatoč povećanoj proizvodnji.

S druge strane, Apple i Samsung su voljni platiti veću količinu novca kako dobili potrebnu memoriju za svoje pametne telefone, jer memorija telefona i vRAM memorija grafičkih kartica dolazi sa istih proizvodnih linija. Na ovaj način partneri poput Gigabytea, Asusa, MSIa ili EVGE imaju velikih poteškoća u nabavi potrebnih komponenti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano