Vijesti

Od jučer možete promijeniti svoju regiju kupovine na PlayStation Storeu

Više se ne morate praviti “englezi!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davno je bivši premijer Republike Hrvatske –  Tomislav KaLamarko najavljivao reforme i digitalizaciju kao glavne niti vodilje programa koji će pokrenuti Hrvatsku. I zaista je pokrenuo Hrvate – prema Irskoj i Njemačkoj. No, nije sve tako crno. Vjerujem da ste posljednjih dana čitali puno o jednakosti i pravima kupnje svih građana unutar EU. Svi online kupci u Europskoj uniji mogu kupovati pod istim uvjetima bez obzira iz koje su zemlje zahvaljujući Uredbi koja zabranjuje geoblokiranje, odnosno  preusmjeravanje na internetske stranice na temelju države iz koje dolaze. 

j3 fYlApaR9U ZHPeADdcZ3 HqvdjPoayaF4b00JC6s

Potrošači u Europskoj uniji sada mogu odabrati s koje internetske stranice žele kupovati robu ili usluge, a da ih se pritom ne blokira ili automatski preusmjeri na drugu internetsku stranicu na temelju države u kojoj se nalaze. Upravo se ista stvar dogodila na PlayStation Storeu što znači da ako imate europski račun i želite kupovati u trgovini druge EU zemlje – znači da možete. Primjerice, živite u Hrvatskoj, a imate UK račun kao ja? Da bi kupovali na UK PSN Storeu morate kupiti bonove jer u 99% slučajeva kupnja karticom ili PayPal-om neće proći. 

Od jučer jednostavno promijenite regiju na Hrvatsku i kupujete normalno bez zezanja. Plaćate u kunama sve. E sad, ima i “logična” strana ovoga jer ako se u PlayStation trgovini nalaze popusti za igre vezani za PlayStation Plus benefite, a vi PS+ imate na UK računu svakako nećete moći ostvariti popust preko hrvatske trgovine, nego morate opet regiju promijeniti na UK. Regije trgovina možete mijenjati koliko puta želite. Dobra stvar bi bila da Sony ima akcije posebne za svaku regiju, pa da vi samo “šaltate” i birate gdje želite kupovati, ali znate da sve PlayStation EU trgovine imaju iste akcije.

Nadamo se da će Sony i PlayStation omogućiti jednom regijsku promjenu accounta jer puno nas igra na UK ili USA računima i želi se prebaciti na HR. Sjećate se da na početku Hrvatska nije bila službeno podržana zemlja. Puno ljudi stavilo je USA kao regiju odabira jer je tada dolar imao puno manji tečaj, pa su igre bile značajno jeftinije od onih u Europi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano