Vijesti

Ono što igrači rade Borderlandsu na Steamu savršeno očitava zašto je Epic Store možda bolji izbor

Nakon što je objavljeno da će Borderlands 3 biti Epic Store ekskluziva do travnja 2020. godine, baš kao što se i očekivalo, Steam ratnici su krenuli u oštru borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trailer na Youtubeu je pokopan, a slična sudbina je dočekala i Borderlands stare igre koje su i dalje na Steamu. Naime, igrači su poplavili igre negativnim recenzijama što je natjeralo Valve da po prvi put uključi famozni filter recenzija.

Novi filter se može isključiti. Kad se isključi, globalna ocjena se “prebaci” iz “Very Positive” u “Mixed”, što vjerno prikazuje veeeeliki influks negativnih recenzija u samo nekoliko dana.

Novi filter trebao bi detektirati netipične priljeve negativnih recenzija, što u ovih prvih par dana radi savršeno, međutim, sama egzekucija je poprilično manjkava. Naime, kad novi filter primijeti influks negativnih recenzija, umjesto da filtrira takve, on samo isključi utjecaj svih recenzija postanih u spornom vremenu.

Dakle, kad započne bombardiranje, Valve kompletno isključi utjecaj svih recenzija, pa čak i onih pozitivnih ili korektno argumentiranih. Što definitivno nije riješenje i radi se samo o lošem pokušaju rješavanja realnog problema.

O svemu se oglasio i Randy Pitchford

Važno je naglasiti kako je ovaj odgovor stigao prije Steamovog alibi filtera, međutim, jasno se iščitava frustracija kreatora Borderlands serijala Randyja Pitchforda, kojeg voljeli ili ne, nije teško shvatiti.

Zasad, Epic Store uzima manje novca od zarade igara, nema negativnih recenzija i općenito developerima ne stvara dodatne probleme kao što to radi Steam, pa ni ne čudi da se sve više developera okreće Epicovoj platformi. Naravno, sve to je podmazano Fortnite milijunima i tek treba vidjeti kako će platforma izgledati za nekih 6-9 mjeseci kad bi se funkcionalnostima trebala približiti Steamu.

Kako bilo, realno gledano – konkurencija je uvijek dobra. Što pokazuje i ovaj potez Valvea da se nakon godina nemara pokuša boriti s neargumentiranim recenzijama korisnika. Pa makar početno rješenje bilo traljavo…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano