Vijesti

Otkako je Metro Exodus postao Epic Store ekskluziva, bijesni igrači redaju negativne ocjene na Steamu

Mislili su u Deep Silveru da će takva odluka proći bez drvlja i kamenja? E pa neće moći ove noći!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je Epic Store ušao u pogon te nudi povoljnije financijske uvjete za sve one koji odluče postaviti igre na dotičnu trgovinu spram giganta Valvea odnosno Steam servisa, izdavači polako objavljuju kako će svoje igre ekskluzivno izbacivati za Epic. Ništa neobično: veći postotak zarade koji ostane “u džepu” je uvijek dobrodošao. Problem je što sve više “velikih” igara kao što su Anthem ili The Division 2 postaju ekskluzive za trgovinu kreatora Fortnitea i izgleda da se tome ne nazire kraj, već se stvara momentum poput domino efekta.

Kap koja je neki dan očito prelila čašu je odluka Deep Silvera da svega nekoliko tjedana prije izlaska dugoočekivane igre Metro Exodus povuče sa Steama te da i ona bude ekskluzivna za Epic Store. Dakako, svi koji su prednaručili igru prije ovog poteza će dotičnu moći igrati, ali više nitko ne može izvršiti prednarudžbu nakon gorespomenutog povlačenja u korist konkurencije.

Kako su igrači dočekali ovakvu vijest? Naravno da su odlučili izvršiti svoju osvetu iz bijesa prema takvoj odluci Deep Silvera. Kako nije moguće ostavljati komentare i ocjene za Metro Exodus jer igra nije službeno izašla, igrači su se dosjetili okrenuti prethodnim nastavcima Metro 2033 i Last Light (obje redux verzije) i bombardirati ih negativnim ocjenama. Sada te dvije nedužne igre ispadaju žrtve poslovne politike vlasnika IP-a odnosno njihovog nastavka. Dakako, igrači ne muljaju oko toga koji je razlog negativnih ocjena. Te igre i dalje smatraju jako dobrima, ali ovako izražavaju nezadovoljstvo novonastalim ekskluzivitetom igre Metro Exodus.

Ako kliknete na linkove za obje navedene igre, primjetit ćete da u zadnja 4 dana Metro 2033 bilježi trenutno 1417 negativnih reviewa, a Last Light 1319. Vjerojatno će ovakvim tempom probiti 2000 komada do početka idućeg mjeseca. Na GOG-u su igre pošteđene takve paljbe. Ironično, Epic Store još uvijek nema razrađen sustav ocjenjivanja igara i ostavljanja reviewova jer Epic Games još uvijek radi na tome da implementira sustav sličan Unreal Engine Marketplaceu. Možda je bolje da taj sustav implementiraju tamo negdje na proljeće da se i njima ne počne događati isti scenarij kao na Steamu.

Bilo kako bilo, Metro Exodus izlazi 15.2.2019. PlayStation 4, Xbox One i Epic Store.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano