Vijesti

PlayStation 4 i dalje gazi i ne misli stati – iza sebe ostavio impresivnu prodaju Xbox 360 konzole

Nisu svi ludi za Mary nego za PlayStationom 4!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkada je došao na tržište, PlayStation 4 srušio je i ruši rekorde prodaje. Ako se sjećate prošle generacije onda znate da to nije bilo baš tako. Dugo, dugo vremena Xbox 360 bio je najprodavanija konzola jer sjećate da se je PlayStation 3 bio prilično skup po izlasku radi Cell čipa koji je i dan danas čudo, ali teško je bilo programerima i izdavačima poloviti sve što PS3 zapravo može. Tek pri kraju ere PlayStation 3 je pretekao prodaju Xbox 360 konzole, a staru “braću” mladi i potentni PlayStation 4 polako već obilazi, iako je na tržištu puno kraće.

Europa voli PlayStation brand, Xbox baš i ne

PlayStation 4 se do sada prodao u velikih 86.15 milijuna komada, dok se Xbox 360 od 2005. godine prodao u 85.80 milijuna. Zanimljivo je pogledati prodaju i podjelu po kontinentima. PlayStation 4 odlično se prodaje u Europi. Prodano je čak 34.77 milijuna konzola (uzmite u obzir da je PS4 star 5 godina tek), dok se Xbox 360 prodao u 25.87 milijuna. Amerika je sasvim druga priča. Xbox 360 u SAD-u ima još uvijek veliku prednost – prodao se u 45.14 milijuna komada dok trenutno PlayStation 4 je na 26.33 milijuna. Japan je priča za sebe jer znate dobro da japanci slabo kupuju Xbox konzole. Xbox 360 prodao se u 1.67 milijuna, dok je PlayStation 4 trenutno na 7.21 milijuna. 

Ova godina u svijetu igara bila je jedna od najboljih ikada. Iduća godina biti će i bolja. Izlazi toliko hit naslova da je upravo nevjerojatno, a to je tek početak. Ako neće izaći, onda će biti sigurno najavljeni 2019. godine novi PlayStation i vjerujemo novi Xbox. Čeka nas luda 2019. godina. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano