Vijesti

PlayStation 4 je Sonyju samo u 2018. godini donio više novca nego PlayStation 2 u čitavoj svojoj eri

PlayStation i Sony su zaista imali nevjerojatnu godinu. Nikad bolju točnije. Ako se pitate koliko to zarađuje PlayStation možemo reći jednostavno – jako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2018. godina rekordna je za kompaniju. Sony je zaradio više od $8 milijardi, a sama PlayStation divizija upumpala je nevjerojatnih $2.81 milijardi dolara. Velika većina novca iz 2018. odlazi na razvoj i produkciju PlayStationa 5.

PlayStation 2 je i dalje kralj, ali…

Kad gledamo prodaju konzola, tu je PlayStation 2 nedodirljiv.

IZVOR: IGN

Samo da napomenemo da je ovo slika od 16. travnja, a Sony je prije par dana objavio da se PlayStation 4 trenutno nalazi na 96.8 milijuna prodanih konzola.

Razlika u prodaji je više od 60 milijuna konzola (PS2 vs PS4) i logično je razmišljati da Sony i PlayStation neće nikad zaraditi toliko love kao s PS2-om. Istina je naravno potpuno drugačija jer je u svojoj eri PlayStation 2 zaradio $2.22 milijarde.

Sjetite se da smo gore napisali da je PlayStation 4 samo u 2018. donio kompaniji $2.81 milijardi. Naravno, u eri PlayStationa 2 online igranje nije bilo niti blizu toliko razvijeno, a upravo igre i PlayStation Network generiraju veliki profit za PlayStation, nešto što PS2 nije imao.

Poznato je odavno da kompanije ne zarađuju toliko na samim konzolama koliko na igrama i raznim pretplatama. Upravo iz tog razloga Microsoft želi svoje igre na što više konzola kao što i želi svoj Game Pass dovesti na sve platforme.

Sjetite se samo da smo još ranije pisali o šušlanjima kako će i sam Sony, odnosno PlayStation s dolaskom nove konzole predstaviti dvije vrste PlayStation Plus pretplate – Premium i običnu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano