Vijesti

PlayStation 4 prešao magičnu brojku od 100 milijuna prodanih konzola

Početkom mjeseca srpnja, Sony je otkrio kako je sa zadnjim danom lipnja isporučio više od 100 milijuna konzola na tržište. Dva i pol mjeseca kasnije, konzola se prodala u više od 100 milijuna, što znači da je brojka isporučenih konzola dobavljačima i puno veća.

Prema informacijama koje donosi VGChartz, brojku od 100 milijuna prodanih konzola, PS4 je dostigao i prestigao do 14. rujna kad se brojka prodanih konzola zaustavila na 100,062,220 komada.

Dakle, danas su te brojke i veće, a tek stiže sezona hit igara i Black Friday. Kad gledamo prodaju po kontinentima, PS4 se najviše prodaje u SAD-u i EU.

SAD prodaja: 40,932,584

EU prodaja: 30,104,007

Japan prodaja: 8,381,826

PlayStation 4 će uskoro prestići Wii i originalni PlayStation na ljestvici najprodavanijih konzola svih vremena. PS2 i dalje ostaje nedostižan za sve.

Bilo bi zanimljivo saznati koliko je prodanih konzola u Hrvatskoj ili na Balkanu.

Oznake

6
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
WooddieBoneEmilijoPersonaUserFlipper Recent comment authors
novije starije popularnije
Emilijo

3/4 Sonyjevih kućnih konzola se prodalo preko 100 milijuna.
1/6 Nintendovih kućnih konzola se prodalo preko 100 milijuna.
0/3 Microsoftovih kućnih konzola se prodalo preko 100 milijuna.

Tko je kralj kućnih konzola?

PersonaUser

@emilijoNintendo je prodao za sada 754 miliona primjeraka (kucne konzole+handheld konzole), a dok je Sony prodao vise od 534.9 primjeraka (kucne konzole+handheld koznole). Prema ovome ispada da je Nintendo prodao vise primjeraka od Sonija ukljucujuci i handheld koznole. Tesko da ce Sony prestici Nintendo

Emilijo

Istina. Uz mali dodatak. Nintendo je izbacio 11 konzola (prosjek 68 milijuna), dok je Sony izbacio samo 6 konzola (prosjek 89 milijuna).

Emilijo

Vrlo vjerojatno je PS4 već prestigao Wii i PS1 tako da je PlayStation 4 druga najprodavanija kućna konzola svih vremena, a četvrta uključujući prijenosne konzole. Do kraja svog vijeka očekujem da PS4 premaši i Game Boy (118.69 milijuna), ali ne i DS/PS2.

WooddieBone

Emilijo, vijernost brendu ti je baš ono kaj korporativna džungla od tebe želi.Probaj razmišljat svojom glavom. Pošalji nekoj curi poruku. Dick pic! To vole. Dala bu ti jedna sigurno.

Povezano

Back to top button
Close
Close