Vijesti

PlayStation 5 i Xbox Series X će, izvjesno je, biti odgođeni

Već neko vrijeme unatoč svim najavama i indikacijama vlada kroničan manjak informacija o PlayStationu . S druge strane, Microsoft je bio nešto otvoreniji sa svojim Xbox Series X što bi se možda moglo pokazati pogrešnim, jer Sony, izvjesno je, dulje od rivala ozbiljno računa sa scenarijem koji se ovih dana odvija s COVID-19 virusom. Izvjesno je kako je okviran datum početka prodaje (blagdani 2020.) doveden u pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burze ne stoje najbolje, tvornice u Kini ne rade ili rade umanjenim tempom i produktivnošću, različite firme u lancima distribucije takvih udaljeno proizvedenih proizvoda također ne rade u prirodnim okolnostima, a sve to (pa i puno više) uočavaju tržišni analitičari koji, prenosi Forbes, smatraju kako će cjelokupna situacija u svijetu doprinijeti odgodi konzola nove generacije.

“Izgledno je da će Coronavirus imati značajan kratkoročni utjecaj u isporuci obje konzole. Vjerojatnost da jedan ili oba sistema neće biti spremna za početak prodaje u 2020. godini je velika. Ako konzole i krenu u prodaju, isporuka će biti ograničena i početna cijena bi mogla viti veća od očekivane.”

Analitičari DFC Intelligencea.

U svojem izvještaju analitičari nastavljaju pisati o tome kako se iščekuje rekordna potražnja, a to je u ovoj situaciji za Sony i Microsoft loša vijest isto toliko koliko je i dobra.

Ako se situacija s corona virusom iznenadno ne razriješi što prije, dakle, izvjesno je očekivati odgodu konzola. Što bi moglo biti i dobro na duže staze. Ali o tome ćemo u nekom drugom tekstu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano