Vijesti

PlayStation 5 novi detalji – potpuno novo sučelje, glomazniji DualShock 5 i veća baterija

Svi već znate kako je Sony službeno povrdio kako idući PlayStation nosi naziv PlayStation 5, stiže za blagdane 2020. godine, a jedna od najvećih promjena je DualShock 5 koji se možda neće tako zvati jer PlayStation 5 gamepad predstavlja ogroman napredak i odmak od DS4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o tome čitajte – OVDJE!

Novi podaci!

Nedugo nakon službene objave, uspjeli smo pronaći još nekoliko novih informacija koje su itekako zanimljive.

  • DualShock 5 ili kako će se već zvati – ima veću bateriju koja duže traje; gamepad će biti masivniji i teži, no još uvijek mrvicu lakši od Xbox One kontrolera s baterijama.
  • PlayStation 5 će imati kompletno prerađeni i nikad napredniji UI/Home ekran, odnosno – sučelje i početni ekran. Dakle, zaboravite ovo sučelje koje sad imamo!
  • Ray-tracing se temelji na hardverskoj podršci, odnosno snazi konzole
  • SSD će drastično ubrzati i smanjiti loading vremena, vrijeme podizanja sustava, ali će i omogućiti nikad bolje i brže učitavanja podataka u igrama; čitav UI će biti puno brži i raditi brže zahvaljujući snazi konzole, ali i SSD-u!
  • Kontroler ima potpuno novi i napredni zvučnik, te koristi USB-C priključak
  • PlayStation 5 devkit koji je iscurio je stvaran, a svi studiji na vrijeme su dobili PS5 razvojne jedinice i novi kontroler što znači da će imati dovoljno vremena za razvoj prvih igara na konzoli
  • Jedan veliki 3rd party developer je potvrdio kako su performanse PlayStationa 5 odlične i zajedno s novim kontrolerom omogućavaju stvari koje ranije nisu bile moguće!
  • Bluepoint studio (ekipa koja je radila Shadow of the Colossus Remake) radi na novoj, ogromnoj PlayStation 5 ekskluzivi. Nije poznato je li riječ o remakeu neke ogromne ekskluzive ili novoj igri. *EDIT – Bluepoint je otkrio kako je riječ o remakeu neke velike igre.
  • Diskovi će biti veličine 100 GB-a, a ugrađeni Blu-Ray drive će pokretati i 4K filmove

Također, službeno je potvrđeno kako je Ghost of Tsushima PlayStation 4 naslov što znači da stiže iduće godine. Pretpostavljamo rujan-listopad najkasnije.

Malo smo pročitali reakcije i većina ljudi misli da će PlayStation 5 biti konzola koja će koštati €500. Je li to ipak previše?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano