Vijesti

PlayStation ne da nije kupio Remedy, već je izgubio i ICO, Shadow of the Colossus studio; Epic Games sklopio ogroman izdavački deal

Posljednjih mjeseci se nagađalo kako će Sony kupiti Remedy studio. Navodno su kružile priče da je već kupnja napravljena, ali se čeka pravi trenutak za objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi trenutak je došao danas jer je Epic Games objavio kako je sklopio ekskluzivan ugovor s tri prilično jaka studija. Svakako najzvučnije ime je Remedy koji je već počeo raditi na novoj next-gen igri.

Drugi studio je Gen Design koji je do sada radio PlayStation ekskluzive, iako ga Sony nije nikada kupio. Gen Studio je napravio The Last Guardiana, a veliki dio ekipe radio je na ICO i Shadow of the Colossus igrama. Možemo reći da su oni i napravile spomenute igre.

Treći studio je Playdead koji je napravio odlične naslove kao što su Limbo i Inside. Riječ je o možda ponajboljim indie naslovima posljednjih godina.

Epic Games će tako izdavati igre ova tri studija koji će zadržavati prava vlasništva na svoje igre, a sve se dijeli 50-50 što zvuči i više nego pošteno kad znamo da će Epic Games financirati projekte. Svaki studio će ostati neovisan, a sve igre doći će na next-gen konzole i PC što je odlična vijest.

Moramo reći kako jedva čekamo vidjeti što to Remedy sprema, ali i ostala dva studija koja su do dosada isporučili vrhunske igre.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano