Vijesti

PlayStation ne ide na E3 jer je sajam zastario, a nemaju što ni objaviti! Što se to događa?

To je to za ovu godinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za CNET, Shawn Layden, jedan od vodećih ljudi PlayStationa i glavni čovjek PlayStation studija dao nam je zanimljivo viđenje PlayStationa u 2019. godini, ali i u budućnosti. I dok znamo da nam budućnost donosi PlayStation 5, upitno je hoće li se svima svidjeti tišina koju je nekako između redaka najavio Layden.

E3 je zastario, a Sony nema što pokazati

Shawn smatra da se svijet promijenio, ali ne i E3 sajam koji je jednostavno zastario. Kad prije nije bilo interneta sajam je bio najvrijedniji izvor informacija i trgovine, a prema njemu danas sve više gubi svrhu. Održavanje sajma u lipnju je prekasno da bi veliki lanci planirali svoje prodajne aktivnosti, a uvođenjem publike na isti, on smatra da se izgubila ta trgovinska vrijednost koju je sajam imao prije.

“Sad u veljači imamo događaj “Destination PlayStation” u kojem dolaze svi veliki dućani i third party partneri koji sad u veljači donose odluke oko svoje strategije. Uz dostupnost interneta i vijesti 24/7, E3 je izgubio svoju vrijednost.” On misli da je E3 trgovački sajam sa sve manje trgovinskih aktivnosti i da sve manje ima smisla. “Dakle, trgovinski sajam je postao priredba bez trgovine. Svijet se promijenio, ali E3 nužno nije.”

E3 sajam je prema njemu postao mjesto gdje igrači diljem svijeta očekuju velike najave igara, a sa novom strategijom PlayStationa – “manje igara, ali kvalitetnijih”, PlayStation nema što pokazati u lipnju kad se sajam održava. “S našom odlukom da radimo manje igara, ali boljih igara, došli smo do spoznaje da mi u lipnju nemamo što novo najaviti.”

The Last of Us II, Death Stranding i Days Gone

Dakle, PlayStation za iduću generaciju ići će strategijom manje igara, ali te igre će biti još kvalitetnije. Dakle, možemo očekivati možda 2-3 velike PlayStation ekskluzive godišnje, ali to ćemo još vidjeti. Uostalom, tako je i sada manje-više s PlayStation ekskluzivama. 

Simbolična je izjava o tome kako PlayStation nema što pokazati u lipnju.

To možda može značiti da će ili pokazati ranije što moraju, ili još više logičnije – neće ništa ni pokazati. Vrlo lagano moguće da će najava nove konzole doći tek krajem godine ili tek 2020. godine. No, ako PlayStation ne planira neke velike aktivnosti ovu godinu, kad ćemo dobiti datume izlaska preostalih ekskluziva?

Planira li PlayStation onda u dvije godine razvući 4 ekskluzivne igre? Hoćemo li ove godine dobiti samo Days Gone i još jednu igru? Ghost of Tsushima? 2020. godine tek Death Stranding i The Last of Us Part II? Kad će onda doći PlayStation 5? Jako puno upitnika ostalo je iznad glave.

Samo se nadamo da nećemo vidjeti ponovno onaj bahati PlayStation koji se pojavio s početkom PlayStation 3 ere i koji se godinama nije oporavio od toga. Microsoft je uoči Xboxa 360 marljivo radio, a Sony je živio na slavi uspjeha PlayStation 2 konzole. Ponavlja li se povijest ponovno?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano