Vijesti

PlayStation nosi Sony na leđima do najboljeg kvartala u povijesti

Sony je jako dugo vremena bio na rubu. Sve divizije su bile u katastrofalnom stanju, a posebice je na to utjecala globalna financijska kriza i nedostatak vizije i strategije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaz Hirai stiže na čelo Sonya 2012. godine i započinje konsolidacija. S fantastičnim startom PlayStationa 4 počela se oporavljati i čitava kompanija, kojoj bi PlayStation, odnosno SIE divizija trebala biti samo jedan kotačić.

PlayStation i senzori

Poluvodiči, televizori, audio tehnika, financijski biznis u Japanu, mobiteli i senzori za iste, filmovi i glazba… Sve to pa i puno više je ono što tvori Sonyjevo poslovanje, ali prema posljednjem financijskom izvješću, onom za prvi poslovni kvartal ove godine kaže da PlayStation divizija sa 672 milijuna dolara operativnog prihoda drži više od 30% svih prihoda kompanije. U kvartalu koji je najbolji prvi kvartal u čitavoj Sonyjevoj povijesti.

Konsolidirala se i elektronička divizija, televizori i mobiteli ponovno stvaraju profit, prvenstveno zahvaljujući naprednim senzorima za mobilne kamere gdje je Sony lider u čitavoj industriji.

Od travnja prošle godine CEO Sonyja je Kenichiro Yoshida koji, izgleda, također zna što radi, pa možemo očekivati još bolju budućnost za japanskog giganta. Naravno, puno toga će ovisiti i o PlayStationu 5 čiji launch Sony jednostavno treba odraditi najbolje što može.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano