Vijesti

Ponovno se pojavila informacija da će Sony ponuditi na launchu obični i puno slabiji PS5, te PS5 Pro!

Nedjeljna romantika. Prije nego što ćete se baciti na gledanje El Clasica, taman stignete pročitati još jedan PlayStation 5 članak i informacije koje još nisu službene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PlayStation Universe portal ponovno je povukao temu postojanja PlayStation 5 Pro konzole i običnog PlayStationa 5. Izvor za ovu informaciju je (barem do sada) zaista pouzdani i cijenjeni japanski novinar Zenji Nishikawa. Navedeni gospodin je u prošlosti točno otkrio postojanje PS4 Pro konzole, kao i Switch Lite konzole, pa ovo što ćete pročitati možda zaista ima smisla.

Zenji nije prva osoba koja kaže da će Sony odmah ponuditi dvije verzije konzola, ali je dosad najpouzdanija osoba koja to tvrdi. Također, on tvrdi da će i Microsoft ponuditi odmah dvije verzije konzola – jednu slabiju (Lockhart) te Xbox Series X koji je premium verzija i za koju znamo da će biti zaista prilično moćna konzola.

Obični PS5 je tako prema informacijama konzola snage 9 teraflopsa što je dosta manje od Xbox Series X-a. Zato Sony planira ponuditi odmah i PS5 Pro koji će imati vrlo slične specifikacije Xbox Series X-u.

Nishikawa misli da će Xbox Series X i PlayStation 5 Pro koštati oko €599, dok će obične verzije jasno biti jeftinije.

I heard that there are 2 consoles per company. The mid-gen refreshes are going to be introduced at release so that these consoles can run the entire 7yr cycle.

XSX that was released yesterday is the top end one. 12TFLOPS
There will be a base Xbox Series X that is slower than that one.

Sony is releasing 2 PS models. The base PS5 is 9TFLOPs . Their other one is also top of the line to compete with XSX top dog.

This all makes sense now as to why people are getting mixed numbers for each of the platforms.

I also heard that the top of the line models will be expensive. No pricing but I would guess around $600.

Also no dates on when the top models will come out for PS5.

My guess is that they are going to release both models at the same time.

Što mislite ima li istine u ovome? Zanimljivo je što ove informacije dolaze iz pera uglednog novinara u Japanu koji je do sada nekoliko puta dokazao da očito raspolaže pouzdanim izvorima unutar gaming industrije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano