Vijesti

Potvrđeno je: Velika većina od 4000 PS4 igara će se moći igrati na PS5 i to s boljim performansama

Nakon popriličnog informativnog izlaganja o specifikacijama PlayStationa 5 koje je istovremeno marketinški jako loše odrađeno, ostalo je visiti pitanje u zraku. Hoće li se moći igrati PS4 igre na PS5? Mark Cerny je spomenuo “nekih 100-ak igara”, pa je ostao dojam kako ništa neće biti od prave kompatibilnosti. Sony je sada jasno, da ne može jasnije, potvrdio ono čemu smo se nadali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeno je na PS Blogu potvrđeno kako će se velika većina od 4000 naslova dosad izašlih na PlayStationu 4 moći igrati i na PlayStationu 5. Razlog zašto ne kažu “sve” je taj što ih nisu uspjeli sve testirati i moguće je da će se neka u iznimno rijetkom slučaju ponašati neobično.

Dakle, budite sigurni kako će sve iole popularne PS4 igre raditi na PS5 bez problema. I ne samo to. Radit će fluidnije u većem broju sličica u sekundi, a ako developer to omogući nadogradnjom onda i u većoj rezoluciji. Sigurni smo kako će najpopularniji online naslovi današnjice profitirati na oba polja s dolaskom PlayStationa 5.


Apsolutno sve o PlayStationu 5 što smo dosad pisali na FFA pronađite ovdje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano