Vijesti

Povijest se ponavlja: novi Xbox ponovno zaostaje za novim PlayStationom

Danas sam već pisao o Jasonu Schreieru, uredniku Kotakua i jednim od najvećih poznavatelja koji je na “ti” s gotovo svim većim imenima gaming industrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontekstu tehnologije koja će učitavanje na PlayStationu 5 svesti na minimum i tako konkurirati Stadiji, Jasonu Schreier se osvrnuo na Microsoft i na njihovu novu konzolu kodnog imena Scarlett.

Jedan Twitteraš je upitao Schreiera ima li kakve naznake o sličnoj tehnologiji na novom Xboxu, a Jason mu je odgovorio da ne zna, jer dok je većina urednika već upoznata s PlayStationom 5, ekipa iz Microsofta još uvijek nije na toj razini komunikacije.

Dakle, ako je suditi prema developerima, Microsoft vjerojatno zaostaje u razvoju svoje nove konzole i još uvijek nije u fazi u kakvoj je Sony s PS5. Podsjećamo, Sony je već objavio kako će PS5 u prodaju već za godinu dana, dok Microsoft tek treba konkretno početi pričati o Scarlettu i sigurno im je u interesu izaći u isto vrijeme na tržište kao i Sony.

Ponavlja li se povijest? Djelomično da. Sudeći prema ovim šturim informacijama, Microsoft zaostaje, međutim, optimizam pruža čitav niz first party igara koje su neminovno u razvoju u njihovim novim studijima, kao i činjenica da gotovo sigurno neće eksperimentirati s Kinectom, TV programima i sličnim “đinđa minđama”.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano