Vijesti

Poznati novi detalji – PS5 ima kodno ime “Prospero”, veliki naglasak na streamanju igara (PS5 i Xbox Scarlett) i najveći generacijski skok uopće!

Sve što ćemo mi ovdje napisati i sumirati možete pronaći na uglednom portalu Gizmodo koji je ovu vijest originalno i objavio.

PS5 development kit – pravi!

Ekipa portala Gizmodo već par mjeseci dobiva poruke od insidera, koje nisu htjeli objaviti bez čvrstih dokaza. Tek nakon što su dobili sve na slikama, odlučili su objaviti članak.

Dakle, ovo je zaista PlayStation 5 razvojna jedinica. Gizmodo tvrdi kako su developeri već 2018. godine dobili prve verzije razvojnih jedinice, no ovo ljeto developeri su dobili Prospero – kodno ime za finalnu verziju PlayStation 5 razvojne jedinice.

Prospero is a fictional character and the protagonist of William Shakespeare’s play The Tempest.

Da, ne čitate krivo. Ime Prospero je vezano za Shakespearea. Sjetite se da AMD-ova arhitektura koja se nalazi u konzoli ima kodna imena Gonzalo i Ariel koji su također likovi iz istog djela. Dakle, Sony i AMD očito vole Shakespearea.

One thing was clear: the future consoles will have the “greatest compute jump in any console history.”

Isti izvor tvrdi da će PlayStation 5 i Xbox Scarlett biti konzole koje će imati najveći skok performansi u povijesti konzola. Ako ćemo vjerovati tome, onda bi to značilo da će razlika između PS5 i PS5 biti veća od one između PS2 i PS1 što je stvarno impresivno.

Ne možemo se onda ne zapitati – je li moguće da konzole neće biti skuplje od €400?

Veliki naglasak na streamanje igara

PlayStation 5 i Xbox Scarlett su konzole koje će iduću generaciju donijeti ogroman iskorak u streamanju igara. Ne mislimo na streamanje igara putem PlayStation Now servisa, već na YouTube i Twitch.

Toliko puta već spomenuti izvor tvrdi da su obje kompanije uložile i da će uložiti jako puno u kamere na konzolama i integraciju istih s najpoznatijim streaming servisima.

Posebno je impresivna Xbox Scarlett kamera koja radi na 4K rezoluciji i ima delay od samo 2MS. Nije Kinect, ne morate se bojati. S druge strane, PlayStation 5 ima manje naprednu i impresivnu kameru, ali u odnosu na PS4 – kompletan eko sustav streamanja je miljama bolji.

Očito se obje kompanije žele nadmetati s PC tržištem. Streamanje igara je svaki dan sve popularnije, a očito će next-gen konzole to još više popularizirati.

I zadnja informacija koju je gospodin insider otkrio – PS5 i Xbox Scarlett pojavit će se na tržištu iduće godine. Vjerojatno studeni-prosinac. Dobro, ovo smo i sami znali nekako.

Oznake

6
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Raptor -UWooddieBoneZeroFlipper Recent comment authors
novije starije popularnije
Raptor -U

Primarni zadatak PS 5 bi trebal bit naglasak na kvaliteti grafike, zvuka, brzine i sl. stvari.
Opčenito, kvaliteti i dozivljaju igranja. Uostalom PS 5 je igrača konzola, a ne kamera. Sekundarna zadača kao streamanje i sve ostalo vezano za
samoreklamiranje po youtubu i sl. kanalima ne treba osnazivati. Pogotovo ne na uštrb mogučih noviteta vezanih za igru. Streameri se ionako dobro snalaze po youtube i sl. kanalima

Raptor -U

Po tome, dodatna oprema bolje prodaje automobil, pa neka tako bude i sa PS 5

WooddieBone

Niko ne stavlja kvalitetu igranja po strani zbog streamanja.To je samo jedna od stvari na koje su ovu generaciju odlučili staviti fokus, a prije nisu.Slično kao integracija socijalnih mreža ovu generaciju. Pričali su o tome hrpe pa na kraju jedino kaj možemo je importirat profilnu sa fejsa i otkrit ljudima kak se zapravo zovemo.Jasno je njima da je to hit or miss i naravno da nije sav fokus na tome. @flipperKaže čovjek “future consoles” kad kaže da će imat najveći skok.To ne znači ove nadolazeće konzole nego jednom neke konzole negdje će imat najveći skok. Što je logično. Ne padaj na… Read more »

Zero

Naslušali smo se toga i prije. Konzola s grafikom u rangu 5700 XT nema veze s epitetom revolucionarno.

Zero

@flipper
Najbolji tragovi u blatu ikad igdje. Da o filmicnosti prvog prikaza Killzonea i ne pričamo.

Povezano

Back to top button
Close
Close