Vijesti

Poznati novi detalji – PS5 ima kodno ime “Prospero”, veliki naglasak na streamanju igara (PS5 i Xbox Scarlett) i najveći generacijski skok uopće!

Sve što ćemo mi ovdje napisati i sumirati možete pronaći na uglednom portalu Gizmodo koji je ovu vijest originalno i objavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PS5 development kit – pravi!

Ekipa portala Gizmodo već par mjeseci dobiva poruke od insidera, koje nisu htjeli objaviti bez čvrstih dokaza. Tek nakon što su dobili sve na slikama, odlučili su objaviti članak.

Dakle, ovo je zaista PlayStation 5 razvojna jedinica. Gizmodo tvrdi kako su developeri već 2018. godine dobili prve verzije razvojnih jedinice, no ovo ljeto developeri su dobili Prospero – kodno ime za finalnu verziju PlayStation 5 razvojne jedinice.

Prospero is a fictional character and the protagonist of William Shakespeare’s play The Tempest.

Da, ne čitate krivo. Ime Prospero je vezano za Shakespearea. Sjetite se da AMD-ova arhitektura koja se nalazi u konzoli ima kodna imena Gonzalo i Ariel koji su također likovi iz istog djela. Dakle, Sony i AMD očito vole Shakespearea.

One thing was clear: the future consoles will have the “greatest compute jump in any console history.”

Isti izvor tvrdi da će PlayStation 5 i Xbox Scarlett biti konzole koje će imati najveći skok performansi u povijesti konzola. Ako ćemo vjerovati tome, onda bi to značilo da će razlika između PS5 i PS5 biti veća od one između PS2 i PS1 što je stvarno impresivno.

Ne možemo se onda ne zapitati – je li moguće da konzole neće biti skuplje od €400?

Veliki naglasak na streamanje igara

PlayStation 5 i Xbox Scarlett su konzole koje će iduću generaciju donijeti ogroman iskorak u streamanju igara. Ne mislimo na streamanje igara putem PlayStation Now servisa, već na YouTube i Twitch.

Toliko puta već spomenuti izvor tvrdi da su obje kompanije uložile i da će uložiti jako puno u kamere na konzolama i integraciju istih s najpoznatijim streaming servisima.

Posebno je impresivna Xbox Scarlett kamera koja radi na 4K rezoluciji i ima delay od samo 2MS. Nije Kinect, ne morate se bojati. S druge strane, PlayStation 5 ima manje naprednu i impresivnu kameru, ali u odnosu na PS4 – kompletan eko sustav streamanja je miljama bolji.

Očito se obje kompanije žele nadmetati s PC tržištem. Streamanje igara je svaki dan sve popularnije, a očito će next-gen konzole to još više popularizirati.

I zadnja informacija koju je gospodin insider otkrio – PS5 i Xbox Scarlett pojavit će se na tržištu iduće godine. Vjerojatno studeni-prosinac. Dobro, ovo smo i sami znali nekako.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano