Vijesti

Poznato je koliko je Sony platio za Insomniac Games

Još od 8. mjeseca 2019. znamo da je Sony “ubacio” Insomniac Games pod svoje okrilje, a sad se zna i otprilike za koliko novca se rastao. Sony je za izvršenje akvizicije Insomniac Games studija platio otprilike 229 milijuna dolara i transakciju kompletirao 15.11.2019. godine. Sony je tako za uzvrat dobio 165 milijuna dolara u goodwillu (reputacija razvojnog tima, lojalnost onih koji kupuju njihove igre i slično), a 62 milijuna otpada na nematerijalnu imovinu kao što su patenti, zaštitni znakovi, IP-evi i ostalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova akvizicija ionako neće nikoga ni začuditi s obzirom na to koliko je Insomniac godina uglavnom izrađivao igre za Sony. Što više, punih 18 godina su igre kao prva 3 Spyra, Ratchet & Clank i Resistance serijali bili ekskluzivno PlayStation igre kao i posljednji veliki pothvat, Spider-Man. Potonja igra se prodala u 13.2 milijuna primjeraka što je na preko 100 milijuna prodanih PS4 konzola impresivan attach rate od nešto više od 5%.

Od 2012. godine je Insomniac proširio djelovanje na druge gaming platforme, ali ti dani će vjerojatno biti prošlost.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano