Vijesti

Pregled recenzija za Half-Life: Alyx – igre koja je dostojno obilježila povratak u serijal

Prva Half-Life igra nakon gotovo 13 godina je vani, pa iako se ne radi o direktnom nastavku, Alyx je, čini se, još jednom pomaknuo tehničke granice. Ovaj put je svima pokazao za što je sve sposoban VR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Half-Life: Alyx ne igramo, niti ćemo ga igrati uskoro, stoga vam donosimo pregled recenzija drugih svjetskih medija. Igra poslije 26 recenzija drži visokih 92 od 100 ocjenu na Metacriticu.


PC Gamer je na slikovit način prikazao koliko je dobra priča i njezina izvedba. Njihov Christopher Livingston kaže da nikad u životu nije igrao više od 30 minuta u komadu. Kraj Alyxy je igrao 3 sata u komadu. Dok, kako piše, se inače umori “od držanja plastike na glavi”, to ovaj put nije bilo bitno jer je bio potpuno uživljen u igru i njezin zaključak. 92/100

Michael Higham iz Gamespota je impresioniram prelaskom u VR utoliko što ga je ta “intimnost” još više uvukla u Half-Life svijet, za kojeg je mislio da je dosad u 22 godine naučio sve. Half-Life: Alyx je prema njemu jedan od najvećih trenutaka u gamingu ikad. 90/100

Dan Stapleton s IGN-a također je impresioniran Alyxom za kojeg je zaključio kako je postavio novu ljestvicu u razvoju VR igara. Interakcija, detalji i dizajn levela zorno prikazuju što se sve može u VR igri kad je preuzme jedan od najboljih developera današnjice. 10/10

Leo Vader iz Game Informera smatra kako je Alyx igra dostojna serijala, a ujedno se i radi o igri zbog koje se isplati investirati u VR opremu. Ova igra će obilježiti “povratak” Valvea, a jedina zamjerka su neke od slagalica za koje ima dojam kako su ubačene čisto kao “filler”.

Ben Kuchera s Polygona hvali odluku Valvea da nas ne ograniči na isključivo “teleportaciju” kao sredstvo kretanja, a što je sistem koji je prikazan kroz većinu promotivnih materijala. Ukoliko imate mjesta u sobi i odgovarajući hardver, možete se slobodno kretati i to je izvedeno odlično.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano