Vijesti

Prije novog Elder Scrollsa očekuju nas dvije velike Bethesdine igre

Pa dokle više?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Skyrim, peta inačica The Elder Scrolls franšize pomeo industriju video igara znaju već i ptice na grani, a u slučaju da kojim slučajem u to ne vjerujete, podaci o broju platformi na koje je izašao, kao i kultni status u bespućima manje-više svakog internetskog foruma koji se bavi video igrama i više su no dovoljan dokaz. Posljednji su priliku uživati u igri dobili korisnici Nintendo Switcha, a jedan od poznatijih memeova na interentu u ovom trenutku upravo je onaj gdje se pogađa na koji ćemo način i gdje moći pokrenuti Skyrim u budućnosti.

Dok je isplativo, ne idemo dalje

I dan danas ljudi se vraćaju igri, neki kreću u svoj drugi prolaz, drugi se tek po prvi puta upoznaju s igrom dok ima i onih koji su debelo pregazili 1000, ako ne i više sati. Ogroman svijet, obilje questova i magična atmosfera čak i nakon više od šest godina osvajaju igrače, a dokaz sam i ja osobno, jer naime, pred koji tjedan podlegao sam nostalgiji i kupio Definitive Edition za PS4 konzolu. Očito su svega svjesni i u Bethesdi pa tako zasada još uvijek nema ni govora o novom nastavku The Elder Scrollsa.

Posljednje informacije dolaze od Petea Hinesa, potpredsjednika Bethesda Softworksa, izdavača igara Bethesda Game Studios, razvojnog studija koji stoji upravo iza franšiza The Elder Scrolls i Fallout, točnije njihovih nekoliko posljednjih nastavaka. Hines je na svom twitter računu potvrdio kako Bethesda Game Studios prije novog The Elder Scrollsa ima u razvoju dvije velike igre. Da bi dodatno razjasnio stvari napomenuo je kako se radi o velikim, zasebnim projektima, a ne naslovima poput Fallout Sheltera.

Očekuje li nas potpuno novi IP od Bethesde?

O ni jednoj od te dvije igre zasada nismo dobili nikakve informacije, a da bi saznali radi li se uistinu o velikim projektima za kućne konzole ili o još jednom medijskom spinu, morat ćemo se strpiti još neko vrijeme. Tko zna, možda nam već ovogodišnji E3 donese informacije o nadolazećim projektima, ali i neke konkretnije informacije poput datuma izlaska i slično. Obzirom na politiku kojom su se u Bethesdi vodili pri izbacivanju Fallouta 4, ne bi se čudili ni da jednu od tih igara igramo već krajem ove godine. Također, treba uzeti u obzir i nedavne glasine koje su kružile internetom, a koje govore o tome da Bethesda radi na Game of Thrones RPG-u. Možda nam upravo takvu “bombu” spremaju za ovogodišnji E3. 

Ono što je sigurno, ako se riječi Hinesa iskažu kao istinite, za novi nastavak The Elder Scrollsa morat ćemo se strpiti još jako dugo… ili tko zna, možda će igra doživjeti status još jednog kultnog serijala, Half-Life… samo vrijeme će nam pokazati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano