Vijesti

Prikazan teaser za Personu 5 Royal, igra će biti abnormalno krcata novim sadržajem

Ako ste igrali Personu još iz PlayStation 2 ere, onda vam je poznata Atlusova politika oko ovog serijala. Neko vrijeme nakon izlaska pojedine igre dolazi „nabrijana“ verzija koja sadrži više elemenata, proširenu priču, nove likove itd. Tako smo imali nastavke Persona 3 FES, Persona 4 Golden, a sada na red dolazi Persona 5 Royal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Persona 5, which has sold more than 2.7 million units worldwide, is reborn with countless new elements added. The student life is further completed with the previously untold third school semester. A new character that is the key to approaching the depths appears. And new formidable foes as well…

Prevedeni citat sa https://p5r.jp/

Za početak, bit će dostupan cijeli treći semestar u Shujin akademiji (a sudeći po tome koliko semestri traju u igri, moglo bi nas čekati još dodatnih 20-30 sati igre?) gdje će se osim našeg junaka prebaciti i novi ženski lik: crvenokosa gimnastičarka Kasumi Yoshizawa. Iako poneki sajtovi navode to da je ona novi Phantom Thief, Gematsu piše da simpatizira glavnog lika ali ne voli najpoznatiji skupinu protagonista u regiji. Pa sad, je li neprijatelj ili ne, ostaje za vidjeti.

Nani?!

Uz nju, stiže i novi confidant po imenu Takuto Maruki. U traileru se može vidjeti kako dijeli savjete Ann Takamaki s obzirom da mu je profesija biti školski psiholog. Učvršćivanje odnosa s njime jača Le Consultant arcanu.

Novi cofidant. Navodno omiljen među učenicima.

Ali to nije sve (ali stvarno nije sve)! Na mapi će se pojaviti nova lokacija koja će nam slomit jezik pri izgovoru – Kichijouji. Kažu da će biti blend starog i novog,  raznih kultura i osobnosti što privlači veliki kontigent ljudi neovisno o njihovoj demografskoj pripadnosti. Isto tako, čini se da je Atlus povirio u redove SEGE dok su radili na Yakuzi (moja slobodna pretpostavka) pa će se naš lik moći sa ekipom družiti na partiji pikada ili biljara, a dodane su i nove lokacije za dejtanje (osim  Kasumi, vidljivo je da će naš protagonist moći izvesti i blizanke iz Velvet sobe u akciju). Dakako, sve će se to moći ovjekovječiti selfijima tako da je mob dobio, uz standardno pisanje poruka i navigaciju palačama, novu funkciju.

Izgovorite 3 puta Kichijouji brzo ako možete. Izazivamo vas!

Zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača

Što se tiče RPG dijela, neće ni tu manjkati novosti. Palače bi navodno trebale biti proširene (moguće je vidjeti promjene u Kamoshidinoj palači u traileru), a vjerojatno dodana i pokoja nova. Pojavit će se i novi jaki neprijatelji i blaga. Ono što je pozitivno raspalilo narodne mase je prikazan Futabin napad pa se očekuje da ona ne bude više support već cijeli igrivi lik u borbi. Uz to, vide se i novi napadi (Makoto).

Vlasnici PlayStation 4 Pro konzole će konačno doći na svoje jer će grafički detalji biti poboljšani kao i veća rezolucija. Vjerojatno 4K iako nije spomenuto. Ah da, proširit će se i glazbena lista sa još novih pjesama tako da Kotaku može neumorno tražiti potencijalne rasističke i ostale maliciozne izraze u tekstovima pjesama. Osobno sam ih našao barem 396 u pjesmi u traileru. Užas!

Razbij!

Kada bi trebali uživati u svemu ovome? Kako to obično biva, Japanci će već 31.10. uživati u igri dok ćemo mi čekati 2020. Godinu.  Točan datum još nije specificiran. Novi detalji će biti poznati 9.5. ilitiga uskoro. Eh da, ono što mnogi priželjkuju nije poznato (ili možda nije izgledno). Pošto nas ima dosta koji imamo običnu verziju igre, bilo bi zgodno dobiti jedan veći DLC update pa da retroaktivno imamo Royal verziju igre. Recimo na način kako je to Square Enix napravio sa Final Fantasy XV. Sudeći po dosadašnjem iskustvu, nada je vrlo anoreksična (Kotaku triggering intensifies) te ćemo najvjerojatne opet podržati Atlus kupujući još jednom igru (ovoga puta „definitivnu ediciju“). Ako još niste nabavljali Personu 5, a premišljate se oko nabavke, nemojte. Strpite se godinu dana i nabavite Royal.

P.S. u traileru je moguće vidjeti na našem tavanu jednog misterioznog lika s crnom kosom i plavim očima. Podsjeća li vas na nekoga?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano