Vijesti

Otkriven je patent novog PS VR-a: Ako se sve obistini očekuje nas revolucija

Sjećate li se ovog PlayStation 5 izgleda koji je procurio prije 2 mjeseca? Otkriven je od Let’s Go Digital portala, jučer ga je službeno potvrdio i sam Sony što siteu daje dozu legimiteta. Ekipa s navedenog portala ovaj put je razotkrila novi PlayStation VR, odnosno patenta za isti koji je Sony tajnovito prijavio još u 2. mjesecu ove godine.

PlayStation VR 2 bi trebao biti bežičan i nebi trebao zahtjevati odvojenu kameru za rad. Naime, na prednoj strani uređaja nalaze se dvije, a na stražnjoj strani uređaja jedna kamera koje bi trebale, čak i u nedostatku odvojene kamere, još preciznije precizirati položaj glave u prostoru.

Kamere posvuda.

Dodatno, novi kontroler bi također trebao imati dodatnu kameru. Što sa svim tim kamerama? Osim spomenute preciznije detekcije u prostoru, dvije prednje kamere trebale bi služiti kao svojevrsne naočale. PS VR 2 će prema patentu biti sposoban igraču prikazati sliku ispred sebe, što stvara efekt kao da je uređaj proziran. Što otvara mogućnost stvaranja AR efekata u proširenoj stvarnosti. Poput primjerice onih iz Pokemona GO i sličnih igara.

Čitavi patent na 26 stranica možete pročitati ovdje.

Oznake

2
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
EmilijoMlatimudan Recent comment authors
novije starije popularnije
Mlatimudan

To je to. Govoria san da uz novi joy mora doc i puno bolji vr bez kabela i hd grafikon i ocito da ce se i to obistinit. Jedino se ne pricy o grafici vr-a nista, ali moraju i to popravit i onda nece bit situacija da se ljudima povraca

Emilijo

Ako Astro Bot 2 bude launch naslov uzimam ga odmah.

Povezano

Back to top button
Close
Close