Vijesti

Prve CoD: Modern Warfare recenzije: Dobar, ali ne i najbolji

Embargo na Call of Duty: Modern Warfare recenzije je podignut i pojavile su se prve recenzije, od kojih je većina onih “in progress”. Iz nekog razloga, iako su djelovali poprilično samouvjereni s otvorenim i zatvorenim betama, Activision i Infinity Ward su jako kasno podijelili primjerke za recenziranje i to samo odabranim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je popriličan broj većih medija preskočen, a i onih manjih (pa tako i mi, iako nam je prethodnih godina redovito bila ustupljena igra za recenziranje prije samog izlaska).

Kad sumiramo sve recenzije, većina medija slažu se kako se radi o jako dobroj igri, ali ne i revolucionarnoj. Većina modeova ima svoje prednosti i mane, dok oni u cjelini, prema prvim recenzijama, nisu nadmašili originalni Modern Warfare. S druge strane, kampanju hvale gotovo svi uz tvrdnju kako se radi o jednoj o najboljih u serijalu.

Gamespot: 7/10 (recenzija u tijeku)

Gamespot u svojoj recenziji hvali kampanju koja igračima donosi ogromna bojišta, ali i manje specijalne operacije, a posebno su oduševljeni Captainom Priceom. Ipak, kampanji zamjeraju što iako je pozitivno provokativna, u jednom trenutku ona to prestaje biti i igra “na sigurno” do kraja.

PC Gamer: 8/10

Recenzent s PC Gamera također hvali kampanju za koju tvrdi da je najbolja u serijalu. Natprosječne dužine 6-8 sati igranja ipak prati ustaljenu šprancu prošlih kampanja, što je uzeto kao minus.

Kod multiplayera postoji problem što nisu svi modeovi dostupni istovremeno. O developerima ovisi koje će modeove staviti u rotaciju, dok navodno često onih najzanimljivijih nema.

Game Informer: 8.75/10

Kao i prethodno nabrojani mediji, tako i Game Informer hvali Gunfight mode za kojeg tvrdi kako se samo zbog njega isplati platiti punu cijenu igre. Hvale i novi Ground War mode, kojeg ipak preporučaju samo u situacijama kad treba iskaliti frustracije nad drugima, jer radi se o prilično kaotičnom modeu.

Osim modeova GI posebno hvali oružja, njihova otključavanja i brdo opreme. Kombniranje preko 50 oružja i njihove opreme pruža neograničene mogućnosti.

Dok Game Informer hvali kampanju i multiplayer modeove, kritiziraju Special Ops kooperativni mode koji je neoptimiziran i pretežak. Kao nedostatak komentiraju i nedostatak Blackout battle royale modea.

PC GamesN: 8/10

Kolege s PC GamesN-a također hvale kampanju za koju kažu da je “jedna od najboljih, a ako ne i najbolja”.

Za multiplayer tvrde kako je većina mapa pozitivno izbalansirano, napucavanje je zabavno, dok kritika ide prema nekim novim multiplayer modeovima koji djeluju “nebalansirani i nepotrebni”. Nisu izričito napisali koji su to modeovi.


Što kažete na prve dojmove? Igrate li već? Naše dojmove i recenziju čitate idući tjedan.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano