Vijesti

PUBG propada? Ne, uprihodio je gotovo milijardu dolara zahvaljući ponajviše PC igračima

Koliko smo samo zadnjih godinu dana i par mjeseci čuli da je PUBG mrtav, a cijela igra propada? Zapravo, istina je potpuno drugačija. PUBG Corp., developer i izdavač PUBG-a, izbacio je financijsko izvješće za igre koje je s obzirom da je igra “mrtva” prilično impresivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kompanija je u 2018. godini uprihodila čak $920 milijuna. Kad se oduzmu porezi i svi drugi troškovi, kompaniji je ostalo čistih $310 milijuna što je više nego odlično.

PC igrači vole PUBG više od ičega

A veliki, baš veliki dio ukupnog prihoda došao je s PC platforme, a tek manju količinu čine konzole. Čak $790 milijuna dolazi s PC-a, $60 milijuna s konzola, a ostatak je mobilni PUBG koji je doduše u vlasništvu druge kompanije, a PUBG Corp. ima manji dio (vlasnička prava).

Azijsko tržište donosi za PUBG najviše prihoda. Preko 53%, a onda slijedi Sjeverna Amerika i Europa koja više voli Fortnite od PUBG-a.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano