Vijesti

PUBG u samo 8 mjeseci ostvario prihod od 714 milijuna američkih dolara

Bluehole je ovim rezultatom ostavio iza sebe i moćni Blizzard..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superdata je istraživačka kompanija koja se bavi predviđanjem i analizom prodajnih rezultata u industriji igara, a ovim putem su objavili rezultate za proteklu godinu koja je apsolutno pripala PUBGu.

U kategoriji premium PC igara, PUBG je ostvario prihod od 714 milijuna dolara, što je gotovo dvostruko više od Blizzardovog Overwatcha na drugom mjestu sa 382 milijuna.

Valveova uzdanica Counter-Strike: Global Offensive čvrsto drži treće mjesto sa 341 milijun dolara, dok sa četvrtog mjesta svoju poziciju čuva Destiny 2 uz prihod od 218 milijuna dolara. Na top 10 listi su se našli i GTA V, Battlefield 1, Minecraft, Guild Wars 2, Divinity: Original Sin 2, te Ubisoftov Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege.

superdata 2017 pc.jpg

Međutim, pravi kapitalci na PC tržištu, koje prema procjenama vrijedi 33 milijarde dolara, su još uvijek Free-to-play naslovi. Kolonu i dalje predvodi League of Legends sa prihodima od 2.1 milijarde dolara, slijedi ga Dunegeon Fighter Online sa 1.6 milijardi, zatim CrossFire sa 1.4 milijarde, te World of Tanks i Dota 2.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano