Vijesti

Radeon VII je prva 7nm grafička kartica na svijetu i dolazi idući mjesec. AMD tvrdi da je ovo najjača grafička ikad napravljena

Cijena? Povoljna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AMD je jučer definitivno bio zvijezda CES sajma. Njihova najava nove Radeon VII grafičke oduševila je mnoge igrače i kreatore sadržaja, budući da je Radeon VII upravo grafička kartica okrenuta tim dvjema skupinama. AMD Radeon VII prva je 7nm grafička kartica na svijetu i odgovor Nvidiji na njihove nove high-end grafičke kartice serije 10 i 20. U usporedbi s dosadašnjom najjačom AMD grafičkom karticom, Vega 64, Radeon VII bi trebao donijeti između 25-40% veći frame rate uz 4K rezoluciju i maksimalne grafičke postavke. AMD obećava da će Radeon 7 ponuditi bolje performanse od RTX 2080 u DirectX 11 i DirectX 12 naslovima.

lisa su amd ces 2019 0028

Neće vam trebati elektrana za ovo čudo jer unatoč snazi neće trošiti ništa više u odnosu na slabiju Vega grafičku karticu

AMD definitivno nije štedio na količni memorije koju donosi Radeon 7. Vjerovali ili ne, Radeon 7 uključuje čak 16GB HBM2 memorije 1TB/s bandwitha (propusnosti, frekvencije) što je prilično nevjerojatno. Usporedbe radi, RTX 2080 ima 8GB DDR memorije, a bandwith je 448GB/s što je dosta manje od Radeona VII. Nova AMD-ova grafička osim za igranje pružit će odlične rezultate svima koji se bave obradom videozapisa i grafike. 

ssssss

Najbolja stvar je što cijena (barem u SAD-u) i neće biti toliko nabrijana. U prodaju stiže 7.2. po cijeni od $700. I to nije sve jer uz kupnju ove grafičke kartice dobijete čak 3 vrhunske igre – Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5 i The Division 2. Tek se očekuje objava kad dolazi i koliko će koštat na ostalim tržištima.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano