Vijesti

“Radije piratizirajte naše igre nego da ih kupite na G2A!” – kažu developeri

G2A definitivno je najpopularnija trgovina s ključevima igara na svijetu. Trude se izgledati profesionalno, prošli su nekoliko katarzi pa su bili primorani uložiti dodatan napor u provjere kodova, slkalapa su se partnerstva direktno s developerima, međutim, nikad to nije zaživjelo legalno u tolikoj mjeri koliko bi trebalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako G2A funkcionira? Za igre za koje nemaju partnerstvo s izdavačima i developerima, a takvih je velika većina, G2A služi kao posrednik običnim ljudima koji preprodaju ključeve, a servis dobije postotak. Problem je u tome, a to jako dobro zna i G2A kao i njegovi kupci, da preprodavači do kodova stižu na nelegalne načine. Radi se tu o kupovini kodova s ukradenim karticama, prevarama developera itd…

Mike Rose, veteran industrije koji se danas bavi promidžbom, ulaganjem i izdavanjem igara guglao je ime svoje igre Descenders (inače jako zabavna igra motocross utrkivanja niz različita okruženja), naizgled minorne igre u industriji, a čije kodove G2A preprodaje na svojem servisu. Kad guglate njegovu Descenderse, na samom vrhu će se pojaviti plaćena reklama od G2A, većina potencijalnih kupaca će kliknuti na reklamu, kupiti igru iz sumnjivog izvora, a developeri i izdavači neće primiti ni centa. Uz to, kako kažu, takve prodaje im stvaraju dodatne probleme jer njima se kupci jave kad im se igra zaključa, a zatim upravo developerima kartičarske kuće oduzmu novce. Najsmješnije od svega, a vidjeti ćete ispod, Google iznerviranom Mike Roseu čak ne dopušta sakriti reklamu.

Nakon toga se javila još nekolicina developera koji svi u jednom glasu poručuju – radije piratizirajte naše igre nego da ih kupite na G2A!

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano