Vijesti

Rainbow Six Siege će doći na PlayStation 5, ali ne u obliku nastavka; razmišlja se i o crossplayu

Oni koji aktivnije prate i igraju Rainbow Six Siege sjećaju se izjava vodećih ljudi iz Ubisofta, koji su poručili da neće raditi nastavak igre sve dok u igru ne implementiraju najmanje 100 operatora. Zasad su kroz razne ekspanzije dogurali do brojke od njih 46, stoga je realno za očekivati kako nastavka uopće neće biti. Barem ne još neko poduže vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni direktor igre Alexandre Remy za The Daily Star se osvrnuo detaljnije na temu, pa je potvrdio da zasad ne razmišljaju o nikakvom nastavku. “Ne želimo razdvajati zajednicu igrača. U idealnom svijetu voljeli bismo da igrači na svim platformama igraju zajedno, s takvim razmišljanjem ulazimo i u novu generaciju konzola” izjavio je na pitanje o nastavku, a ujedno i otvorio temu crossplaya. Za očekivati je da, od kad je crossplay između svih platformi najavio nadolazeći Call of Duty: Modern Warfare, da će se i ostali veliki igrači povesti za tim.

“Snaga multiplayer igara leži u veličini zajednice, stoga je ne bismo smjeli razdvajati s dodatnim platformama.”

Dalje je u razgovoru poručio da razmatraju načine na koji bi prosječan igrač što bezbolnije mogao migrirati s jedne platforme na drugu, bez da troši dodatan novac, a raspravljaju i o migraciji s aktualne generacije konzola na iduću generaciju, za što se nadaju kako će uspjeti osmisliti riješenje kompatibilnosti s prethodnom platformom.

Dakle, najviše će ovisiti o Microsoftu i Sonyju hoće li omogućiti kompatibilnost igara s prošlih konzola na novim, a prema svim izvorima dosad, to je prilično izvjesno. Prije svega zbog arhitekture konzola koja bi trebala biti približno slična prošloj generaciji. Dakle, u teoriji, kad kupimo PlayStation 5, ukoliko posjedujemo Rainbow Six Siege na PlayStationu 4, isti ćemo bez dodatnog ulaganja moći igrati na novoj konzoli. Ubisoft bi sa svoje strane trebao osigurati podršku, za koju se nadamo da će doći i u obliku grafičkog napretka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano