Vijesti

RAW – ultimativni GTA Online je prikupio traženi novac i dobio prvi gameplay video

O RAW-u smo pisali prošli tjedan. Radi se o ambicioznoj igri na kojoj nekolicina developera radi već dvije godine, a najtočnije je možemo opisati kao sandbox GTA Online.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Killerwhale Games je na Kickstarteru tražio 75 tisuća dolara da dovrše igru i izdaju je u early access izdanju. Danas, 15 dana od pokretanja kampanje prikupili su više od 100 tisuća dolara i ostalo im je još toliko da prikupe dodatan novac.

Kako su objasnili, zasad na igri aktivno rade troje ljudi, 15-ak ih je kombinirano sudjelovalo u nekim fazama razvoja, a prikupljeni novac će potrošiti za najam prostora i angažman dodatnih programera i dizajnera kako bi negdje početkom iduće godine izdali prvu i osnovnu verziju igre u early accessu, a kasnije je nastavili nadograđivati.

Idućih 15-ak dana će utrošiti u kreiranje gameplay videa, dok je prvi već pušten u javnost. Ne radi se o ničem previše naočitom, prikazuje se tek bazična vožnja.

U jednoj od objava opisali su gradove, koje ćemo graditi s drugim igračima. Gradovi u RAW-u su inspirirani tipičnim manjim američkim gradovima sa širokim cestama i “kockastim” zgradama. Na serveru će ih moći biti više, svaki će imati svog gradonačelnika kojeg biramo sami, a kako bi pravilno funkcionirao, grad će morati imati bolnicu, policijsku postaju, trgovine…

Svaka zgrada će imati vlastiti interijer i vlastitu svrhu. Bili to stanovi za život ili trgovine sa skladištima i ostalim popratnim prostorijama.

Tipični američki gradić kao inspiracija za grad u igri.

Dakle, koliko god dobro izgledao u prvom traileru, sasvim je jasno da je on tek prototip onoga što bi igra trebala biti. Mnogi sistemi nisu uopće dovršeni, a igra, ako jednom i izađe, biti će poprilično ogoljena i s vremenom bi trebala dobiti sve ono što je obećano.

Developeri su na stranicama Kickstarter kampanje poprilično otvoreni i iskreni po pitanju svega, pa priznaju da zasad imaju u određenoj mjeri dovršene pozadinske sisteme koji bi trebali pogoniti kompleksnu ekonomiju servera, a sve ostalo će odrađivati u hodu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano