Vijesti

RDR 2 je najbolje ocijenjena igra 2018. godine, Microsoft se propisno osramotio

Velika sramota za Microsoft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2018. godina je kao što svi znate iza nas. Bila je to u svijetu igara jedna od najboljih godina u povijesti. Godina koja je obilježena brojnim hit igrama koje ćemo pamtiti zauvijek. Godina u kojoj smo dobili Red Dead Redemption 2, God of War 4, Spider-Mana i druge igre vrijedne spomena. A sjetite se samo svih velikih Xbox ekskluziva koje su obilježile godine. Ups, pa ne možete se sjetiti jer je 2018. godina u kojoj Xbox NIJE IMAO NITI JEDNU JEDINU EKSKLUZIVU! Da, to moramo naglasiti. Unatoč tome što je Xbox One X najjača i najbolja konzola (tehnički gledano) Xbox je bio jedina platforma koja nema ekskluzivnu igru. Ove pogrdne riječi ne dolaze od Sony fana budući da sam do neki dan imao Xbox One X konzolu. Uvijek ću pohvaliti odličnu stvar što ima Xbox, a to su – Gamepass i backward compatibility, ali prilično je porazno za Xbox vlasnika vidjeti ovu tablicu ispod.

xbox

Prilično smo sigurni da niti u budućnosti nećete vidjeti ovdje Xbox igru jer kao što znate sve Xbox igre dolazit će i na PC. Ohrabrujuće je što je Xbox kupio sve silne studije koji će raditi na Xbox i PC igrama jer jasno je da bez pravih igara nema dobre prodaje konzole. Dokaz tome su PlayStation i Nintendo koji kao što vidite i dalje imaju velik broj ekskluzivnih igara i nije bezveze što je PlayStation 4 najprodavanija konzole ove generacije, te što se Switch prodaje sve bolje i polako sustiže PlayStation. 

2018. godinu obilježile fantastične igre ili pad kriterija kod recezenata

Ne trubimo bezveze o 2018. kao fantastičnoj godini. Naime, u spomenutoj godini čak 17 igara ima ocjene preko 90. U 2017. godini samo 10 igara prešlo je brojku 90, a 2016. godine samo 6 igara zaslužilo je veću ocjenu od 90. Prošle godine kao što znate i sami, najbolje ocijenjena igra je Red Dead Redemption 2. Prosjek ocjene je čak 97. Samo dvije igre u posljednjih pet godina imaju tako veliku ocjenu – The Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017) The Last of Us (2013). Zaista ekskluzivno društvo.

rdrdrdrrd

Ako vas zanima spisak svih igara koje su u 2018. godini dobile ocjenu preko 90 pogledajte sliku ispod.

sve 90

Treba reći da tablica sadrži 24 naslova jer neki su multiplatform, dok je kao što sam već rekao 17 jedinstvenih naslova dobilo ocjenu preko 90. Kad pričamo o nagradama za igru godinu tu svakako dominira PlayStation platforma.

  • PlayStation ekskluzive su osvojile 138 GOTY nagrada
  • Nintendo ekskluzive su osvojile 3 GOTY nagrade
  • Xbox ekskluzive su osvojile 0 GOTY nagrada

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano