Vijesti

Samsungova S serija spremna je ponovno pokoriti tržište mobilnih uređaja

Prošli tjedan Samsung je službeno najavio svoju novu seriju smartphone uređaja. Ove godine S linija dolazi u tri varijante – Galaxy S10, Galaxy S10+ i Galaxy S10e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galaxy S10 i S10 + dijele mnoge zajedničke stvari od hardvera do softvera. Za početak, oba uređaja će lansirati s Android 9 Pie operativnim sustavom i ponuditi novo korisničko sučelje One UI za lakšu navigaciju na visokim zaslonima omjera 19:9. Oba uređaja dolaze sa zakrivljenim Dynamic AMOLED Infinity-O HDR+ zaslonom u 1440p rezoluciji. Galaxy S10+ dolazi sa 6.4-inčnim zaslonom dok S10 ima malo manji zaslon od 6.1 inča. Ove godine je Samsung odlučio staviti čak tri stražnje kamere na svoje flagship uređaje. Glavna 12MP kamera ima objektiv varijabilnog otvora blende f/1.5 – f/2.4, a opremljena je Dual Pixel autofokusom i optički je stabilizirana.

Samsung je i dalje jedini na tržištu koji nudi varijabilni otvor blende na smartphone uređajima. Također, ovdje imamo i telephoto 12MP kameru s optičkom stabilizacijom koja nam omogućava 2x zoom i popularne bokeh slike. Treća kamera je Ultra Wide 16MP kamera s fiksnim fokusom koja se do ove godine mogla pronaći samo kod LG uređaja iz G i V serije. Galaxy S10 i S10+ imaju identičnu prednju kameru od 10MP i S10+ ima još jednu dodatnu prednju kameru od 8MP koja omogućava popularne bokeh fotke. Prošle dvije serije uređaja su imale senzor otiska prsta na poleđini uređaja, a ove godine je on ugrađen u zaslon. U Europi uređaj pokreće Samsungov in-house procesor Exynos 9820 i osnovne verzije ovih uređaja dolaze sa 8GB RAM memorije i 128GB podatkovne memorije, a najskuplje varijante će imati 12GB RAM memorije i 1TB prostora za pohranu podataka. Galaxy S10+ ima bateriju od 4100 mAh, dok manja verzija ima nešto manju bateriju od 3400 mAh.

Samsung Galaxy S10e je kompaktnija i jeftinija verzija gore navedenih uređaja. Ovdje imamo 5.8-inčni Dynamic AMOLED zaslon u 1080p+ rezoluciji. Ovaj uređaj ima nešto nižu cijenu u odnosu na S10 i S10+ pa zbog toga ima malo slabije specifikacije. Ovdje se senzor otiska prstiju preselio na bok uređaja, točnije na tipku za otključavanje i zaključavanje uređaja. Prednja kamera je identična i ima rezoluciju od 10MP, ali na poleđini imamo „samo“ dvije kamere. Na ovom se uređaju nalazi standardna kamera od 12MP i Ultra Wide kamera od 16MP. Pokreće ga identičan čip ali ovdje imamo 6GB RAM memorije, 128GB podatkovne memorije i bateriju kapaciteta 3100 mAh.

Sva tri modela moguće je već sada prednaručiti, a mobiteli bi trebali biti dostupni u slobodnoj prodaji sredinom trećeg mjeseca.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano