Vijesti

Saudijska Arabija će zabraniti 47 igara

Razlog se povezuje sa nedavnim tragičnim događajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijska Generalna Komisija za Audio – Vizualne medije je donijela odluku kako će u Saudijskoj Arabiji biti zabranjeno 47 igara među kojima su Grand Theft Auto V, Assassin’s Creed 2 i The Witcher. Odluka će se provesti zbog toga što te igre nespecificirano krše pravila koje drži ta komisija. Pravi razlog (iako ga komisija nije izričito rekla) se povezuje sa tragičnim događajem u kojem su dječak od 12 i djevojčica od 13 godina sebi oduzeli živote.

Navodno su počinili samoubojstvo radi “igre” ili bolje rečeno, fenomena društvenih mreža pod imenom “Blue Whale”. Igra zahtjeva od igrača da izvršavaju određene zadatke koji nerijetko imaju veze sa samoozljeđivanjem, a posljednji zadatak nalaže da igrač izvrši samoubojstvo.

Problem u odluci je taj što se krivca za smrt dvoje djece traži na krivom mjestu. Nikakva zabrana minijaturnog kontigenta igara neće spriječiti djecu i tinejdžere da odu na internet i budu bez nadzora izloženi tko zna čemu. Pogotovo na društvenim mrežama. Opet se igre stavljaju u negativan kontekst, a rezultati zabrane vrlo vjerojatno neće uroditi nikakvim plodom.

{loadposition pratinas}

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano