Vijesti

Saznali smo prve, konkretne Death Stranding detalje – nema klasične smrti, ali ima online komponentu

Ako vam i dalje nije jasno što je Death Stranding i što je to Hideo Kojima u 9 minuta pokazao, ne brinite ništa. Niste jedini. Gameplay detalji su vrlo škrti ili ih uopće nema, no ipak smo uspjeli pronaći u mračnom kutku mobilne PlayStation stranice neke konkretne informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priča…

U bliskoj budućnosti misteriozna eksplozija pokrenula je veliki niz nadnaravnih događaja znanih kao Death Stranding. Zemljom hodaju i lebde izvanzemaljska bića koja truju Zemlju, a čovječanstvu prijeti izumiranje.

Mi igramo u ulozi Sam Portera (Norman Reedus) koji mora putovati ogromnom i pustom zemljom kako bi spasio čovječanstvo od nepobitnog izumiranja.

Prema ovome opisu, prilično je sigurno da je igra open world naravi.

Gameplay…

U igri će biti dostupno više vrsta naoružanja, a da bismo preživjeli morat ćemo odraditi razne misije i zadatke u svijetu. Dok igramo, čitavo vrijeme morat ćemo paziti na teret koji nosimo (valjda dijete i onu kutiju), ali i njegovu težinu. Teret koji nosimo morat ćemo štiti od raznih bandita, ali i nadnaravnih bića.

U Death Strandingu nema klasičnog “Game Over” ekrana i umiranja kao u drugim igrama. Kad umremo naći ćemo se u nekoj naopakoj sferi i području, a da bismo oživjeli morat ćemo pronaći pravi put u takvom izobličenom svijetu.

Igru ćemo moći igrati (preporučljivim) stealth putem, ali i ubijati sve. S tim da će svaka smrt u igri imati posljedice na svijet.

Sony klasificira igru kao “cinematic adventure”, a Decima engine (Horizon Zero Dawn) je dodatno unaprijeđen na novu razinu. Decima engine renderira ultra realističan teren koji konstantno mijenja Death Stranding (sjetite se da je Death Streanding neka izvanzemaljska sila). Spominje se riječ ogroman svijet, što je još jedan dokaz da je ovo open world igra.

Svijet će se često mijenjati i morat ćemo pronaći pravi put do cilja jer neke prepreke nećemo moći zaobići, a nadnaravne sile fizički mijenjaju okolinu cijelo vrijeme.

Online komponenta…

Potvrđeno je da će Death Stranding imati online komponentu. Nije jasno je li “always online igra”, ali je moguće. Naime, u svijetu će biti drugi igrači. Moći ćemo slati zalihe drugim igračima, dijeliti sigurnosne kuće i pratiti stope drugih igrača. Sve s ciljem kako bismo ujedinili civilizaciju.

Ovo je zasad sve što smo konkretno doznali, a iako to nije službeno potvrđeno, gotovo je sigurno što se da iščitati iz gameplaya da će biti u igri putovanje kroz vrijeme.

Igra

Povezano