Vijesti

Šef PlayStationa: “PS5 će imati nikad bolji launch, a za TLOU2 pripremamo spektakl”

PlayStation 5 izlazi iduće godine negdje u ovo vrijeme. Što se tiče same konzole i hardvera, PS5 je tu u velikoj mjeri već definiran i moguće su tek sitne preinake. On bi u teoriji mogao izaći već danas, ali bez igara to zaista nema smisla.

Budite sigurni da svi veliki developeri već neko vrijeme imaju razvojne jedinice i naveliko razvijaju svoje igre na njima. Najveći izazov PlayStationa sad predstavlja marketing, te logistika koja će isporučiti što veći broj kvalitetnih igara. CEO PlayStationa Jima Ryan, se na taj izazov osvrnuo u razgovoru za Games Industry Biz.

Lagodni prelazak s PS4 na PS5

Kako je između ostalog izjavio, Sony se za novu generaciju konzola priprema s namjerom da prelazak, kako za njih tako i za nas gamere, bude lagodniji nego ikad dosad. Developeri s terena javljaju kako se nikad lakše nisu prilagodili nekom PS hardveru kao što je to sad s “peticom”, a igre s lakoćom prilagođavaju konzoli.

To bi trebalo osigurati jaki start PlayStationa 5 sa znatno većim izborom igara prvog dana izlaska. Jim Ryan nigdje to nije potvrdio, ali “lakoća prilagodbe koda hardveru” svakako implicira kako je kompatibilnost s “četvorkom”, a možda i starijim konzolama itekako moguća. Mi bismo dodali i neophodna – to je svakako nešto što očekujemo od PS5.

Ryan se osvrnuo i na nedavne rošade i odlaske šefova s najvažnijih pozicija u kompaniji. Posljednja rošada bila je jučer, kad je legendarni Shuhei Yoshida maknut s mjesta predsjednika i koordinatora svih Sonyjevih studia, a zamijenio ga je Guerillin Hermen Hulst. To je samo jedna od inicijativa unutar kompanije da se povežu i bolje koordiniraju sve PlayStation branše (Europa, Azija i SAD) u jednu. PlayStation je danas globalni brand, a ovo restrukturiranje omogućiti će im bolju koordinaciju među studijima koji razvijaju igre, te učinkovitiji marketing, čije ćemo prve rezultate vidjeti s The Last of Us 2 za koji Sony priprema promociju kao nikad dosad. Dostojnu imena, rekli bismo.

PlayStation Now je danas najpopularnija cloud gaming mreža

Govoreći o cloudu i budućnosti igranja u oblaku iznešen je jedan zanimljiv podatak. Prošlomjesečnim rezanjem cijena PlayStation Now usluge broj pretplatnika je porastao za čak 50% i trenutno ih ima preko milijun. Pomalo nevjerojatno, ali PlayStation Now je danas najpopularnija cloud gaming mreža današnjice. Ryan je potvrdio kako će i dalje nastaviti raditi na usluzi i prilagođavati je vremenu, što posebice vrijedi sad kad Microsoft i Google lansiraju svoje servise, što ipak ne znači kako će nove velike ekskluzive biti dostupne od prvog dana. Ryan je to opravdao velikim interesom za igre poput The Last of Us-a 2, koje zaslužuju spektakularan launch i garantiraju veliku klasičnu prodaju.

Dakle, da sumiramo. PlayStation 5 bi trebao imati najbolji launch neke PlayStation konzole dosad uz značajno veći broj igara prvog dana. PlayStation Now pretplatnička usluga će nastaviti rasti, a The Last of Us 2 će imati veliku globalnu promociju.

Oznake

2
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MontoyaRaptor -U Recent comment authors
novije starije popularnije
Raptor -U

Nadamo se i cijenovne kompatibilnosti sa ps 4

Montoya

Moje je mišljenje da su, kad se već tolko odugovlači, s njim, TloU 2 komotno mogli izbaciti kao jedan od onih velikih launch naslova – ali vjerojatno s igrom očekuju zadnji vlak keša sa PS4 konzole.Tu je lako moguć i Killzone 5, jednostavno SF računati kao 4, također launch naslov (Shadow Marshall bundle).Isto tak, sljedeći UC bude 5, al ne vjerujem tak brzo.Tu je i GT, al niš više od GT7 Prologa, a zna se da bi i to bilo to. Persona 6?Wipeout Fiveout 😀 Nadam se da bude recimo spremna AC Competizione i još kaj žestokog s kompa.

Povezano

Back to top button
Close
Close