Vijesti

Sid Meierova psihologija dizajna igara

„Sve što znate je pogrešno“, uvodnim riječima počinje prezentaciju Sid Meier, legendarni dizajner videoigara poznat po serijalima Civilization, Pirates! i Starships (između ostalog).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najdojmljivijih prezentacija na temu dizajna igara i integriranja psihologijskih teorija i spoznaja osvanula je nedavno na službenom kanalu Game Developers Conference. Čak i povremenom igraču ponudit će jasan uvid o tome kako prilikom dizajniranja igara (ponajviše strategija) razmišlja jedan od najhvaljenijih i najpriznatijih dizajnera današnjice. Iako se radi o prezentaciji iz 2010. godine, neka vas to ne zavara, ista je aktualna i dan danas.

Podsjetimo se, Sid Meier je 1999. godine dobio mjesto u Academy of Interactive Arts and Sciences Hall of Fame, dok je 2008. Stigla i nagrada za životno postignuće Game Developer’s Conference (GDC-a).

O čemu je riječ, provjerite sami u navedenoj prezentaciji:

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano