Vijesti

Single player igre su mrtve povikaše iz mase, a gospoda iz PlayStationa ne misle stati ni iduću generaciju s njima!

Tako je Sony!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnjih dvije godine svijetom igara ponajviše dominiraju battle royale igre koje su kompanijama poput Epica donijele milijune dolara. Realno, jednostavnije i jeftinije je napraviti jednu BR igru nego pravu AAA single player koja zahtjeva puno više rada, ali i novaca za glumce, motion tehnologiju i sve druge stvari. 

Single player je najbolji

Mlađe generacije više vole multiplayer igre, i većina mladih igrača nije i nikad neće odigrati jedan God of War ili Red Dead Redemption II čisto zbog toga što nisu primarno MP igre. Znate već i sami da je EA ugasio nekoliko single player projekata jer oni misle da su budućnost samo MP igre. Da to nema smisla i nije istina, najbolje potvrđuje uspjeh PlayStationa.

PlayStation nema neke lude ekskluzivne MP igre, nego ono što ga uzdiže iznad konkurencije su upravo igre za jednog igrača. Na sreću svih nas, Shawn Layden je u nedavnom intervju za Gameinformer opet potvrdio da će PlayStation i dalje biti dom za najbolje single player igre, ali da nisu otpisali ni multiplayer igre.

“Mislim da moramo napraviti oboje. Postavili smo visoko ljestvicu za narativne igre. Imamo neke od najboljih studija u industriji koji rade na novim projektima bilo da govorimo o Sucker Punchu, Naughty Dogu ili Sancta Monica Studiosu. Mislim da su oni svi naša super snaga, a jako sam sretan bio što su naši studiji od 5 nominiranih igara za igru godine, imali čak 3 igre.”

“Jaki smo ponosni na naše igre s jakom pričom i svjetovima koje one kreiraju. Nastavit ćemo i dalje s našim franšizama to raditi.” 

Shawn je naglasio da PlayStation nije baš najbolji s multiplayer igrama i da su svjesni da nisu u prošlosti dobro prolazili s njima, ali da ako se ukaže prilika za neki zanimljivi projekt koji će biti značajan i inovativan, možemo očekivati da PlayStation neće pobjeći od dobre MP igre. 

Eto, svi vi koji najviše volite PlayStation zbog igara poput The Last of Us-a, Uncharteda, God of Wara ili nekih drugih, možete biti sigurni da ćete i na PlayStationu 5 doživjeti ono najbolje što taj svijet može ponuditi. Još nismo odigrali ni The Last of Us Part II, Death Stranding, Ghost of Tsushima i Days Gone koji dolaze na ovu generaciju. 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano