Vijesti

Sony, Microsoft i Nintendo su se ujedinili protiv većeg poreza na konzole

U Americi se igraju velike političke i malo manje političke igre. Predsjednik Trump od kad je došao na vlast “udrio” je po Kinezima za koje smatra da uništavaju američku ekonomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstveno zbog jeftine radne snage, sve velike svjetske elektroničke tvrtke svoje proizvode proizvode u Kini pa je Trump svoj mandat većinski posvetio nastojanju da proizvodnju vrati u svoju zemlju. U nedostatku drugog izbora i ideja, već duže vrijeme se priča o većem oporezivanju svega što se uvozi iz Kine, a najnovija ideja je povećati porez na uvoz gaming konzola iz Kine s 10% na 25%.

Tri najveća igrača – Sony, Microsoft i Nintendo su se udružili i sastavili priopćenje u kojem na 7 stranica mole Trumpa da odustane od ideje. Kako navode, prodajne cijene konzola su praktički jednake cijeni proizvodnje, što znači da bi teret većeg poreza pao većinski na kupce i zaposlenike u industriji. 220 tisuća Amerikanaca su zaposleni u gaming industriji i njihovi poslovi bi povećanjem poreza bili dovedeni u pitanje.

Comments Regarding Proposed… by on Scribd

U nastavku su se požalili da sve i da žele prebaciti proizvodnju u neku drugu zemlju, to bi daljnje poskupilo proizvodnju jer nebi mogli doći do specifičnih dijelova koji su dostupni samo u Kini. Kako su izračunali, čak 840 milijuna dolara godišnje bi dodatno palo na leđa kupaca i smanjio bi se rast industrije koja je prošle godine u SAD-u prometovala uz rast od čak 20%.

Nama koji ovo promatramo iz Europe ovo je zanimljivo isključivo u kontekstu udruženja mrskih rivala. Unutar Europske Unije nema nikakvih naznaka sličnih poteza i ususret novoj generaciji konzola možemo biti spokojni.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano