Vijesti

Sony razvija next-gen AI asistenta za igrače koji zapnu u igrama

Mnogi old school igrači se žale kako su današnje igre lagane i da svaka igra vodi igrača za ruku, a Sony bi sve to mogao podignuti na jednu novu razinu. Sony i PlayStation su patentirali AI asistenta koji će pomagati igračima koji zapnu u igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne znamo odnosi li se to samo na PlayStation (5) ekskluzive ili na sve igre koje će doći na PlayStation (5) platformu, no asistent bi vam trebao pomoći i odmah pronaći rješenje ako ste negdje zapeli. Ne kao Bixby ili Siri, nego još pametniji AI.

A method for gaming assistance. Information related to a plurality of game plays of players for a gaming application is received over a network at a back-end server. A query is received from a first player playing the gaming application, wherein the query is related to first gameplay of the first player. A current game context of the first gameplay of a first player is determined from the information. A response to the query and the current game context is generated based on the information related to the plurality of gameplays. The response is delivered back to a device of the first player.

Dakle, ovo bi značilo zapravo da više ne morate ići na YouTube ili druge mreže, nego će odgovor instantno za vas putem PSN-a pronaći taj AI. Sistem je jednostavan – igrači će uploadati razne videe za razne igre, a između njih će AI pronaći baš ono što vama treba. Primjerice, ako tražite određenu pušku u Borderlandsu, AI će za vas vrlo brzo pronaći na PSN-u video koji trebate. Ili, ako zapnete negdje na nekom bossu, ne trebate tražiti na stotine YT videa, nego će AI za vas sve odraditi.

Navodno, AI stiže s PS5 i biti će jako koristan za igrače. Sony unutar PSN-a želi razviti taj sustav gdje si igrači pomažu, a AI će sve drugo odraditi i pomoći vam. Kompletnu pomoć ćete dobiti odmah, u real-timeu dok igrate. Znači, zapeli ste kod bossa, lansirate AI i on vam odmah pronađe pomoć.

Connecting a player to expert help in real-time during gameplay of a gameplay application.

Što kažete na ovo? Skynet?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano