Vijesti

Sony razvija next-gen AI asistenta za igrače koji zapnu u igrama

Mnogi old school igrači se žale kako su današnje igre lagane i da svaka igra vodi igrača za ruku, a Sony bi sve to mogao podignuti na jednu novu razinu. Sony i PlayStation su patentirali AI asistenta koji će pomagati igračima koji zapnu u igrama.

Ne znamo odnosi li se to samo na PlayStation (5) ekskluzive ili na sve igre koje će doći na PlayStation (5) platformu, no asistent bi vam trebao pomoći i odmah pronaći rješenje ako ste negdje zapeli. Ne kao Bixby ili Siri, nego još pametniji AI.

A method for gaming assistance. Information related to a plurality of game plays of players for a gaming application is received over a network at a back-end server. A query is received from a first player playing the gaming application, wherein the query is related to first gameplay of the first player. A current game context of the first gameplay of a first player is determined from the information. A response to the query and the current game context is generated based on the information related to the plurality of gameplays. The response is delivered back to a device of the first player.

Dakle, ovo bi značilo zapravo da više ne morate ići na YouTube ili druge mreže, nego će odgovor instantno za vas putem PSN-a pronaći taj AI. Sistem je jednostavan – igrači će uploadati razne videe za razne igre, a između njih će AI pronaći baš ono što vama treba. Primjerice, ako tražite određenu pušku u Borderlandsu, AI će za vas vrlo brzo pronaći na PSN-u video koji trebate. Ili, ako zapnete negdje na nekom bossu, ne trebate tražiti na stotine YT videa, nego će AI za vas sve odraditi.

Navodno, AI stiže s PS5 i biti će jako koristan za igrače. Sony unutar PSN-a želi razviti taj sustav gdje si igrači pomažu, a AI će sve drugo odraditi i pomoći vam. Kompletnu pomoć ćete dobiti odmah, u real-timeu dok igrate. Znači, zapeli ste kod bossa, lansirate AI i on vam odmah pronađe pomoć.

Connecting a player to expert help in real-time during gameplay of a gameplay application.

Što kažete na ovo? Skynet?

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close