Vijesti

Sony uložio patent za naprednog (PS5) AI pomoćnika koji će vam pomoći u igrama, ali sugerirati i kupnju miktrotransakcija

Gotovo je sigurno da će PlayStation 5 igrači imati pomoć virtualnog AI asistenta kojeg Sony razvija već neko vrijeme za PlayStation 5, a možda i šire. Ovo definitivno nije prvi put da pišemo sličnu vijest, iako je ovaj recentni patent puno jasniji u pojašnjenju što će zapravo AI donijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan patent možete pronaći ovdje, a mi ćemo ukratko opisati koja je njegova namjena. Ideja je zapravo vrlo dobra.

U suštini, AI će individualno analizirati vaš stil igranja za svaku igru, način na koji igrate, kako igrate i kako iskorištavate dostupne resurse koje vam igra nudi. No, patent kaže da cilj AI-a nije samo skupljati podatke o vama i kasnije ih prodati developerima, već je cilj AI-a na najbolji način pomoći igračima koji zapnu u igrama, a da ne moraju tražiti prohode ili moliti nekoga da im prijeđe određeni dio igre na kojem su zapeli.

AI će vam tako u stvarnom vremenu ponuditi najbolje moguće rješenje za vaš problem i to na nekoliko načina :

  • AI će vam ukazati na koji način je većina drugih igrača prešla dio u kojem ste zapeli
  • AI će vam izračunati (ako vi zatražite) kolike su vam realne šanse da određeni dio u igri prijeđete s trenutnom opremom i itemima koji imate
  • AI će vam na temelju drugih igrača sugerirati možda najbolju opremu i iteme koje biste trebali imati ako želite završiti taj neki dio na kojemu ste zapeli
  • AI će pokazati duha nekog igrača na koji način je ubio nekog bossa kojeg vi ne možete ubiti (sve ovo se izvodi odmah – ne morate ići na YouTube i internet)
  • AI će vam sugerirati da možda idete drugačijim putem ako to igra ponudi (open world igre)

Jasno, bitno je istaknuti da ako vi to nećete htjeti – AI asistent vam neće nuditi rješenja. Zanimljivo je da na temelju kalkulacija i predviđanja koja će AI raditi, moguće je da će vam sugerirati i kupnju mikrotransakcija, no uvelike će to biti na developerima koliko će to koristiti.

Often, there may be an in-game resource of the game environment that could aid the user in accomplishing the objective with the character. The in-game resource may be downloadable content (DLC), add-ons, upgrades, items, tips, strategy, communal data, etc. However, the user is not necessarily aware that such a resource exists.

Naravno, ako AI bude implementiran u PS5, a vjerujemo da hoće, na vama je stvar da li ćete koristiti njegove savjete, ili se baciti u kupnju mikrotransakcije koja će vam pomoći da završite određeni dio igre koji do tada niste mogli završiti.

Padaju li vam već sad napamet kompanije koje bi mogle agresivno gurati mikro-gluparije putem AI asistenta?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano