Vijesti

Sony zapošljava inženjere koji imaju samo jedan zadatak, a to je osigurati puno bolji PSN na PlayStationu 5

Blagdani su davno završili, a čini nam se da Sony nije ništa spojio, već marljivo radi na izvoru naše sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisali smo o detaljima koji dokazuju kako je rad na nasljedniku PlayStationa 4 započeo. Navest ćemo samo jedan primjer: PlayStation studiji zapošljavaju ljude za rad na velikim “AAA” PlayStation 5 naslovima.

Vjerujemo da Sony već debelo radi na PlayStationu 5 jer gotovo svaki tjedan pojavi se nova ponude poslova koje nam otkrivaju šture, ali nove detalje o konzoli. Veseli nas što je i sam Sony svjestan da PSN ni blizu ne predstavlja idealno iskustvo za korisnike i da usluga kvalitetom ne prati ostatak konzole ili konkurencije. Dobro, treba biti pošten i reći da je u odnosu na PlayStation 3 napredak koji je PlayStation 4 ostvario prilično impresivan, ali daleko je PlayStation Network od savršenstva. 

“Next generation PlayStation backbone.”

Budućnost donosi sve veći fokus na stream igara, pa su stabilni i brzi serveri kao i arhitektura prioritet. PlayStation Network trenutno broji preko 90 milijuna aktivnih korisnika. Većina nas plaća PlayStation Plus i svi žele stabilniji i brži PSN koji nas je često znao razočarati. Korisnici s novom generacijom žele bolje i brže iskustvo koji pruža usluga. Svjestan je i sam Sony koje su želje igrača, pa je tako krenuo zapošljavati nove mrežne i softverske inženjere koji će raditi na next-gen PSN-u. Oglas je u nastavku. 

“As a primary member of the Network Engineering team you will be responsible for the development, support and mid to long term considerations of an advanced global IP network that adheres to the highest standards to provide robust, low latency game streaming services to PlayStation Now customers around the globe. You will help contribute to an automation first operations team (DevOps) to increase our efficiencies and ability to scale rapidly as we build the next generation PlayStation backbone.”

Oglas je propisan za mjesto rada u Kaliforniji, no novi poslovi “niču” u razmaku od par dana, pa se tako pojavila ponuda poslova u više Sonyjevih studija kao što su San Diego i Chicago. Svi oglasi okrenuti su prema poboljšanju PSN-a, a veliku ulogu će imati i streamanje igara. Nekako nam se čini da ćemo u narednih nekoliko godina imati puno više Netflixa, ali u svijetu igara. 

“The next generation data platform serves the global, fast growing PlayStation Network customer base. This key role will lead the technology transformation of the network data platform including existing and new services supporting the dramatic customer growth on the platform.”

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano