Vijesti

Stadia bi za $15 mjesečno trebala ponuditi katalog od 500+ igara

Google Stadia definitivno je podignula prašinu prošli tjedan, a u cijelu priču se uključuju razni stručnjaci i analitičari koji debatiraju oko potencijalne cijene mjesečne pretplate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što znamo sigurno?

Phil Harrison, glavni i odgovorni gospodin za cjelokupni Stadia projekt je već potvrdio da Google već sad zna cijenu mjesečne (mjesečnih) pretplata/e koje još neće komunicirati u ovim trenucima. Prema njegovim riječima koje možemo iščitati između redaka, Stadia će imati nekoliko modela pretplate ovisno o preferencijama igrača.

Što se nagađa?

Modeli pretplata mogli bi varirati ovisno o tome koliko često igrate i koliko igara želite igrati. Primjerice, pojavila se glasina da će Google ponuditi igračima tip pretplate u kojoj možete dnevno igrati maksimalno 2-3 sata.

Takav model bi bio recimo pogodan za casual gamere koji se žele malo opustiti i ne igraju baš previše igre, a takvu pretplatu će platiti manje nego što će to platiti onaj hardcore gamer koji igra po cijele dane.

Analitičari pak tvrde da će Google ponuditi “premium” pretplatu za $15 mjesečno koja će sadržavati katalog igara od 500+ naslova na launchu, a da može opravdati cijenu, Google prema njima mora svaki mjesec nadodati 40-50 novih igara.

Je li to objektivno i moguće? Teško. PlayStation Now je trenutno najpopularniji streaming servis kad pričamo o igrama, no niti PlayStation Now, a ni Microsoftov Game Pass ne ubacuju mjesečno po 40-50 igara. To nam se nekako čini prilično suludo.

PlayStation Now košta oko $20 mjesečno s tim da se može s popustom pronaći i u pola cijene i nudi preko 700 igara. Nažalost, baš kao što PS Now nije dostupan u Hrvatskoj, tako i na inicijalnom launchu nećemo dobiti Stadiju u Hrvatskoj. Za očekivati je ipak da dođe nakon određenog vremena i kod nas.

Google Stadia dolazi na sve vaše uređaje ove godine.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano