Vijesti

Stadia je Googleova gaming platforma budućnosti i dostupna je svima

*Vijest ćemo nadopuniti kako dolaze informacije

Google upravo predstavlja svoju viziju igraće budućnosti. Stadia je Googleov ulazak u svijet igara i to na velika vrata. Stadia nije klasična konzola, već cloud streaming servis koji nije ograničen mogućnostima konzola.

Sve što vama treba je ekran na kojem ćete igrati igre, ali i brzi internet. Stadia će podržavati TV ekrane, laptope, tablete i mobitele, a kako kažu iz Googlea – nema gubitka kvalitete. Stadia će podržavati odmah 4K, HDR i 60 FPS-a gaming, a u budućnosti će biti podržana i 8K rezolucija.

Google Stadia Instant Access Demo – GDC 2019

Igre pokreću odnosno odrađuju moćni Google data centri diljem svijeta. Google je surađivao s AMD-om kako bi razvili najmoćnije konfiguracije koje će vrtiti igre.

Ovo je konfiguracija jedne Stadia jedinice

Igre možete počet igrati instantno, bez skidanja. Vidite igru na YouTubeu? Samo stisnete “play” i već igrate. Svi veliki studiji podržat će Stadia-u tako da očekujte sve igre na platformi.

Stadia je nekoliko puta jača od konzola ove generacije

Google je pokazao koliko je jedna Stadia jedinica jača od trenutnih konzola. Developeri više neće biti ograničeni snagom konzole, već je konzola data centar koje Google ima diljem svijeta. Developeri neće biti limitirani snagom hardvera već je Google data centar konzola.

Sve igre ćete moći igrati postojećim miševima, tipkovnicama i gamepadima. Također, Google je dizajnirao i Stadia kontroler koji možete vidjeti na slici.

Jade Raymond na čelu first party Google studija

Google je upravo objavio da imaju svoj vlastiti first-party studio “Stadia Games and Entertainment” koji će raditi igre za Stadia-ju. Osim first party studija, više od 100 studija radi na igrama za Stadia gaming platformu.

Stadia izlazi ove godine

Platforma će biti dostupna u USA, Kanadi, UK i većini Europe. Više detalja Google će otkriti na ljeto.

Kako igramo igre?

Stadia igre će biti dostupne svuda. Igranje možete započeti običnim odlaskom na YouTube gdje će vam se pojaviti opcija “play.” Isto tako ćete igre moći igrati odnosno pokrenuti preko svih mogućih društvenih mreža.

Također, ako volite gledati streamere biti će opcija da uskočite u igru zajedno sa streamerom. Sve je kako tvrde iz Googlea instantno. Ne zna se još cijena igara.

Igre igrate preko Chromea i to je sve što vam treba.

Oznake

9
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Yakuza_stingerSpider no Life a.k.a treningFenixZeroChaky Recent comment authors
novije starije popularnije
gusterko

Sve je to divno i krasno, no mene prvenstveno zanima koliko će to zadovoljstvo koštati nas obične smrtnike. Isto tako podržavam ulazak još jednog velikog igrača na gaming scenu jer time ako ovo zaživi i ostvare sve najavljeno kontam da će ostali konkurenti morati poprilično sniziti cijene konzola a bome i igara

Tuhy

Realno, meni je ovo genijalna stvar i ja ovo sigurno pratim.
Ne zanima me igranje na mobitelu, al sam princip mi je odličan. Recimo, direktno sa Tv-a.
Naravno, internet brzina je u ovom slučaju sve, ali kroz 2-3 godine će i u ovoj našoj prčiji bit sigurno nekih pomaka nabolje.
Prezentacija je odlična.

Spider no Life a.k.a trening

Nije bilo igara,sram ih bilo.

Fenix

Super zanimljivo zvuči, posebice ove social mogućnosti. Sad čekamo odgovore Microsofta i Sonyja. Microsoft će vjerojatno napraviti nešto slično i kombinirat s klasičnim, a Sony će ostati tradicionalan i zadržati taj dio kolača

Spider no Life a.k.a trening

U tom tradicionalno pogledu,Sony nema konkurencije.

Chaky

Interesantno.
Imaju dovoljno love za “rasipavanje”, pa usluga moze ici po konkurentnoj cijeni.
Dovoljno su logisticki jaki, da rasporede servere na optimalne lokacije, da smanje lag i sta vec.
Jedina prepreka im je lokalna internet veza.
Bar dok ne “potegnu” svoju mrezu po Zemlji 😀

Zero

Stadia o/

Yakuza_stinger

Bitno je da se oni hvale s teraflopsima uspoređujući se s konzolama koje su par godina godina na tržištu. U tom slučaju je to moglo ić do 12 ili možda 14, a ne 10.7. Plus Stadia je moronsko ime. Uglavnom, ovo je očito novi koncept koji se odavno predviđao i konačno bi trebao ugledat svjetlo dana. Sjećam se još tamo negdje u doba PS3/X360 da se govorilo da kada tehnologija sazrije, a posebno brzina interneta značajno poraste, konzole (i PC-i) u klasičnom smislu će biti stvar prošlosti a mi ćemo dobivati samo streaming nečega s udaljene lokacije. Samo je bilo… Read more »

Povezano

Back to top button
Close
Close