Vijesti

Stigla još jedna potvrda da je PlayStation 5 definitivno jača konzola od Xbox Scarletta

Ako se sjećate, prije par dana pisali smo o tome kako su se pojavile prilično pouzdane informacije da je PlayStation 5 jači od next-gen Xboxa. Vijest je to koja nije došla od nekog random lika, već od samog urednika svjetski priznatog Game Informera.

Par dana nakon njega istu stvar je ponovio bivši novinar i urednik IGN-a,
Colin Moriarty. U podcastu o kojem su pričali o E3-u, on je također ponovio da je čuo od više developera kako je PlayStation 5 definitivno jača i snažnija konzola od Xbox Scarlett konzole.

Kad ovakve informacije dođu iz usta zaista poznatih i priznatih osoba iz gaming svijeta prilično je jasno da to nisu nagađanja i prazne riječi. No, mi ćemo opet ponoviti da se cijelo ovo vrijeme ozbiljno šuška kako Xbox Scarlett nije jedna konzola, nego naziv projekta koji uključuje dvije verzije konzole. Jednu slabiju i jednu punu jaču. Logično, ova slabija je i jeftinija, a jača će biti skuplja.

2020. godina je za gamere raj…

Možda su se mnogi igrači razočarali činjenicom da ćemo na dolazak PS5 i Xbox Scarlett konzola trebati čekati još otprilike godinu i pol dana, no to i nije tako strašno kad pogledamo koliko tek velikih igara treba izaći. U prvih 6 mjeseci iduće godine dolazi nikad više hit naslova o čemu ćemo napraviti novi članak, a taman kad neke od njih uspijemo prijeći (jer za sve nećemo imati novaca ni vremena), dolaze next-gen konzole, a s njima nove igre.

Uz sve to, Nintendo priprema reviziju Switch konzole. Nakon E3-a su se ponovno aktivirale glasine kako Nintendo radi i dalje na novim Switch verzijama za koje smo sigurni da će doći kad i next-gen Xbox i PlayStation. Ako ste slučajno gledati Nintendovu E3 pressicu onda je jasno da njima niti ne treba još uvijek next-gen konzola kad imaju toliko velikih igara u izradi za Switch.

…a i dalje…

Phil Spencer, šef Xbox divizije potvrdio je kako on misli da iduća generacija konzola nije zadnja sigurno i da će igrači i dalje željeti prave fizičke konzole, a ne isključivo cloud igranje. Već se za ovu generaciju mislilo da je zadnja poznata generacija, ali očito da nije i da neće još puno godina biti.

S druge strane čelnici PlayStationa nisu sasvim sigurni da PlayStation 5 nije posljednja fizička konzola, iako su izjavili da je za nagađanja rano i da ako publika to bude tražila, i PS6 će biti fizička konzola. Razloga za sreću ako ste gamer sigurno ima jer će 2020. godina, a i budućnost biti sve bolja i bolja.

Štedite lovu, iako to nije niti malo lagano, kad znamo koje sve igre tek dolaze, a većina plaća za većinu ljudi nije dovoljna za nomalan život, a gdje onda za kupnje dvije igre mjesečno.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close