Vijesti

Sučelje PlayStationa 4 je zastarjelo. Što kažete na ovakav redizajn?

Po pitanju dizajna kod korisničkog sučelja PlayStationa 4 se nije promijenilo mnogo. U svijet grafičkog dizajna stigli su neki novi smjerovi, a PS4 je tu gdje jest. I možda je dobro da je tako, radi se o preglednom i relativno preglednom sučelju. A napredak u dizajnu ćemo vjerojatno vidjeti s dolaskom PlayStationa 5.

Ipak, na Redditu je jedan grafički dizajner predstavio svoje viđenje kako bi se trenutačno sučelje moglo redizajnirati, uz barem približno zadržavanje trenutačne preglednosti.

Što kažete na ove fine linije? Previše nakrcano ili taman? Pišite nam u komentarima.

Oznake

10
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
4 Comment threads
6 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
MatadorWooddieBoneBoja1964FlipperBrijac Recent comment authors
novije starije popularnije
Flipper

Malo nakrcano. Mislim da sučelje PS5-a neće biti ni slično ovome. Ali da smo ovakvo imali na PS4 ne bi bilo loše. Samo me strah koliko bi sve štekalo. Imam PS4 Pro i sad već zna jako XMB štekati, baš jako.

WooddieBone

@flipper
Mislim da si krivo shvatio.Ova slika je skup više screenshotova. Neće to sve bit na ekranu u isto vrijeme.Meni izgleda lijepo, al budimo realni, kaj god da naprave kad izađe će bit vrh, a nakon 3-4 godine već zastarjelo.

Flipper

Ma znam da je skup svega, ali malo je previše svejedno. Mislim da će stvarno oni ići s potpunim redizajnom za PS5. Što god naprave neka samo dovoljno memorije ostave za XMB jer zna biti koma kad si u igri (posebno igrama gdje imam HDR uključen) i želiš otići u menu pročitati poruku primjerice. Šteka užasno.

WooddieBone

@flipper
Ne znam zakaj ne nadograde UI usred životnog vijeka konzole.
Kad se sjetim kolko je Xbox 360 puta mjenjao UI…
PS uvjek imao onaj ko na izlasku.

Boja1964

To je zato kaj ne znaju bi li piškili ili kakili. Navika je gadna stvar i u sonyu to znaju. Stoga što manje promjena to bolje. Uopće i tome ne razmišljam i meni sve ovako štima.

WooddieBone

@boja1964
Al opet, na Xbox 360 je svaka nadogradnja bila sve bolja, nije da su neš puno mjenjali, ali vizualno bar da srede stvari. To je doduše sa temama na plejki rješeno.
Sad ova aktualna Cyberpunk tema izgleda ful po današnjim standardima dizajna, a ne od prije 6 godina.

Brijac

Ja ovaj trenutni nikad ne bi mijenjao. Sve je baš onako kako želim i kako sam se navikao.

Boja1964

O tome pričam. Navika je gadna stvar i ne treba je mijenajti samo zbog promjene kao što to radi microsoft. Lijepo, pregedno, jednostavno, kažu zastarjelo ali meni sve štima.

biver

Volim pozitivne promjene, ovo bi trebalo vidjeti u pokretu, ovako mi djeluje dosta zbunjujuce. Inace Playstation mi uvijek ima odlicno sucelje tako da ne sumnjam da ce ps5 ici u istom smjeru.

Matador

Svaka promjena je i više nego dobrodošla. UI, Store, bilo što.Search u PS Store-u radi gore nego kada sam tražiš knjigu u knjižnici.UI dok se prebaciš s Notifikacija na Postavke prođe pol minute.

Povezano

Back to top button
Close
Close