Vijesti

Svaki kvartal po jedna velika nova Xbox AAA ekskluziva

Realno gledano Microsoft je u fantastičnoj poziciji pred dolazak nove generacije konzola i Xbox Scarletta. Prodajni rezultati mogu biti samo bolji od prethodnika, Game Pass servis je možda nešto najbolje što se dogodilo u industriji posljednjih nekoliko godina, Microsoft sad ima gomilu vlastitih studija, a i inžinjeri su dokazali da znaju napraviti dobru konzolu s Xbox One X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, rast je zagarantiran i očito je kako unutar Xbox divizije sad prevladavaju neke bolje struje. Šef Xbox Game Studiosa Matt Booty dao je intervju za GamesRadar+ i iščekivanja su još i pozitivnija.

Za nas najvažnija izjava intervjua je ta da je 15 Microsoftovih studija posloženo tako da svakog kvartala izbacuju jednu veliku AAA igru. Dakle, AAA igra svaka četiri mjeseca.

Xbox One igre i na novom Xboxu

Iako sada Microsoft ima veliki broj vlastitih kvalitetnih studija, to ne znači da će se odustati od “kupovanja” ekskluziva, pa je Matt Booty potvrdio kako će i dalje surađivati s third party developerima. “Ako biste došli na naš sastanak u Redmondu, čuli biste gotovo podjednaku količinu priče o first party, third party i ID@Xbox igrama (indie)”.

Booty je izjavio da će do kraja godine najaviti još vlastitih igara koje će izaći na Xboxu One, a zatim i potvrdio kako će se sve one moći igrati i na novom Xboxu. Opovrgnuvši tako tezu koja se povlači po kuloarima da Microsoft šteka u razvoju Scarletta i da zato ponovno vraća pozornost na aktualnu generaciju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano