Vijesti

Svjetska zdravstvena organizacija službeno je proglasila ovisnost o igrama bolešću

Eto ga! Konačno više ne morate “fejkati” razne bolesti kad izađe igra koju jedva čekate igrati, a morate u školu ili na posao. Sad kad odete kod doktora kažete da imate igraći poremećaj i velika je šansa da ćete završiti na odvikavanju u Zagrebu jer neki dan je otvorena ona dnevna bolnica, a sad kad je WHO (World Health Organization) klasificirao igrači poremećaj kao bolest, mislimo da će ova dnevna bolnica imati sve više “prometa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Našikala se Fortnitea

Gaming disorder smješten je u ICD-11 klasifikaciju gdje pripada i ovisnost o kockanju. Još uvijek se gaming disorder ne tretira kao primjerice ovisnost o drogama, ali eto, na dobrom je putu svakako. Zahvalite Fortniteu.

Simptomi bolesti

Viđate ih svaki dan. Osobu koja je bolesna, prepoznati ćete po tome što stavlja gaming ispred svega u životu, odnosno zbog igara zanemaruje sve druge dužnosti. Najlakše rečeno – oboljele osobe više nemaju kontrolu nad sobom, nego to imaju igre.

Nemojte imati ovakvu frizuru

Jesu li onda bolesni svi streameri kojima je streamanje posao? Jesu li onda bolesni novinari koji žive gaming i pišu o njemu? Pitajte svog liječnika. Više vas ne smiju odbiti.

Oboljeti možete ako igrate online, ali i offline stoga oprez.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano