Vijesti

Svjetska zdravstvena organizacija službeno je proglasila ovisnost o igrama bolešću

Eto ga! Konačno više ne morate “fejkati” razne bolesti kad izađe igra koju jedva čekate igrati, a morate u školu ili na posao. Sad kad odete kod doktora kažete da imate igraći poremećaj i velika je šansa da ćete završiti na odvikavanju u Zagrebu jer neki dan je otvorena ona dnevna bolnica, a sad kad je WHO (World Health Organization) klasificirao igrači poremećaj kao bolest, mislimo da će ova dnevna bolnica imati sve više “prometa.”

Našikala se Fortnitea

Gaming disorder smješten je u ICD-11 klasifikaciju gdje pripada i ovisnost o kockanju. Još uvijek se gaming disorder ne tretira kao primjerice ovisnost o drogama, ali eto, na dobrom je putu svakako. Zahvalite Fortniteu.

Simptomi bolesti

Viđate ih svaki dan. Osobu koja je bolesna, prepoznati ćete po tome što stavlja gaming ispred svega u životu, odnosno zbog igara zanemaruje sve druge dužnosti. Najlakše rečeno – oboljele osobe više nemaju kontrolu nad sobom, nego to imaju igre.

Nemojte imati ovakvu frizuru

Jesu li onda bolesni svi streameri kojima je streamanje posao? Jesu li onda bolesni novinari koji žive gaming i pišu o njemu? Pitajte svog liječnika. Više vas ne smiju odbiti.

Oboljeti možete ako igrate online, ali i offline stoga oprez.

Oznake

4
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ikralmother_natureeKikillerBrale Recent comment authors
novije starije popularnije
Brale

Opet ova glupa kiša.

Kikiller

Kao da meni netko treba reć da sam bolestan. Uostalom, to čujem i od žene svaki drugi dan.

mother_naturee

Da mi sad ovo bivsa vidi ccc..Bio je 10 mjesec prosle godine, na pitanje sta zelis za Bozic, odgovor je bio iskren i jasan : xbox one X, pocetak i kraj..Plejku imam btw…A znate sta sam dobio za Bozic? Uokvirenu sliku naseg prvog selfija..Sto je ono hmmm sasvim uredu poklon, nije da sa bio razocaran jer sam ja njoj poklonio xbox X, i tu je nastao cokolino sa vodom, ti si ovisnik, ti si bolestan itd itd..Iskreno fali mi dan danas, a vec sam zadnju ratu otplatio u sophoslaba

ikral

Dođeš u bolnicu, moraš donijeti sav igraći pribor i igre koje imaš a baja s macolom sve to razbije tebi pred očima. Naravno, tvoja bolja polovica (ako ju još imaš) ili roditelji sve to slavodobitno gledaju a na kraju slijedi egzorcizam od strane svećenika te uranjanje u svetu vodu i odstranjivanje palčeva satarom. Za recidiviste tu je kamenovanje.

Povezano

Back to top button
Close
Close