Vijesti

Telltale se konačno zatvara – igre polako nestaju s digitalnih trgovina (uključujući i onu najveću)

Telltale je, izgleda, stigao definitivnom kraju.

Da me se krivo ne shvati, ovo “konačno” u naslovu nije naslađivanje, već je posljedica olakšanja koje proizlazi dolaskom kraju ovog procesa. Telltaleove igre, koliko god tehnički zaostajale za apsolutno svima, bile su nam svima drage. Međutim, nakon što su se namirili razni menadžeri, ova trakavica se polako bliži kraju. Da, nema samo kod nas takvih stvari…

Telltale nije u klasičnom stečaju, što i ne mora biti jer su voditelji kompanije odlučili zatvoriti sve prije nego što sve ne završi u velikim dugovima, međutim, kompanija je ipak zatražila pomoć druge kompanije da im pomogne dovršiti likvidaciju. Što obuhvaća sve formalne i neformalne radnje i općenito zatvaranje poslovanja.

Dok ih netko ne otkupi

Kad već (zasad) se neće prodati prava na njihove igre, pa su, kako piše Gamedaily.biz, sa Steama već uklonjene Back to the Future, Jurassic Park i Tales of Monkey Island igre. Naknadno, u trenutku pisanja ovog teksta, sa Steama je uklonjen i najveći Telltaleov serijal – The Walking Dead. Pretpostavljamo kako će ostale platforme ubrzo doći na red.

Dakle, ako ste kupili ikad te igre na Steamu, više ih ne možete preuzeti i igrati na svojem računalu. Ipak, očekujemo kako će netko drugi dobiti prava na igre uskoro, te kako će se one vratiti na digitalne servise. O ovom su nekad pričali zagovaratelji fizičkih verzija igara nauštrb digitalnih, i nažalost, nedostatci ovakve distribucije igara izlaze na vidjelo.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close