Vijesti

The Division 2 i Nintendo Switch nastavljaju gaziti konkurenciju

Realno, prvih par mjeseci 2019. godine su puni hit igara. Teško da smo ikad u prva četiri mjeseca dobili toliko hit igara kao ove godine. Ja se barem ne sjećam kad je bila jača godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No svejedno prodaja igara, ali i konzola je u padu. Rekao bi čak prilično velikom s obzirom na ponudu. U odnosu na prošlu godinu, prodaja igara u ožujku manja je za čak 11%, a konzola velikih 15%.

Pad PS4-a i Xbox-a

Od početka godine PlayStation 4 i Xbox One bilježe prilično veliki pad u prodaji. Svi zapravo isčekuju next-gen konzole koje kako se čini neće prije 2020. godine. Barem kad pričamo o PlayStationu 5.

Očekuje se da će se trend pada prodaje nastaviti i dalje kad je riječ o PlayStation-u i Xbox-u.

Ako ne ida njima, itekako dobro ide Nintendu. Switch je već nekoliko mjeseci najprodavanija konzola, pa ni ožujak nije bio iznimka. Ako nastavi ovakvim tempom, Switch bi se mogao na kraju ciklusa opasno približiti PlayStationu.

KH3 i The Division 2

Kad gledamo samo ožujak, The Division 2 je najprodavanija igra na svim platformama. Ne samo to, nego je The Division 2 druga najprodavanija igra godine što znači da se igra jako dobro prodaje kad je u manje od mjesec dana postala druga najprodavanija igra.

A najprodavanija igra (trenutno) godine je Kingdom Hearts III. Zanimljivo je da Anthem također jako dobro stoji i usprkos svim mogućim problemima, igra se i dalje dobro prodaje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano