Vijesti

The Last Of Us se na PC-u vrti kao slideshow prezentacija, ali i to je nekakav početak

Marljivo se radi na emulaciji pa su, shodno tome, neki rezultati vidljivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pisijaši koji kategorički odbijaju kupiti rabljeni PlayStation 3, a silno žele odigrati poneke ekskluzive puževim korakom ali sigurno dolaze na svoje. Budući da je arhitektura PlayStationa 3 sama po sebi komplicirana, tako je emulacija istoga na PC eksponencijalno zahtjevan posao. Različite igre imaju različitu implementaciju na hardveru trojke. Zbog toga PlayStation 3 emulator RPCS3 neke igre vrti gotovo savršeno, dok za neke treba puno više posla da se dovedu u kakvo-takvo igrivo stanje. Primjerice, Skate 3 upscalean na 4K rezoluciju vrti se sasvim zadovoljavajuće kao što je vidljivo iz priloženog videa:

https://www.youtube.com/watch?v=9runyLoga9M

Dakako, emulacija nije savršena, a najočitiji problem leži u lošoj emulaciji zvuka. Ili recimo Red Dead Redemption:

https://www.youtube.com/watch?v=pGVGVFVZFOQ

A evo kako se vrti The Last Of Us:

https://www.youtube.com/watch?v=NwGqy_WPcoM

Pritom valja imati na umu da se igre vrte na ovom stroju:

  • CPU – Intel Core i7 8700K @ 5.0 Ghz
  • RAM – G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16
  • GPU – GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB
  • OS – Windows 10 64bit

Da, igra se vrti u svega par sličica na sat, ali i to je nešto za početak. Za pokoju godinu uz mukotrpan rad timova koji rade na optimizaciji bi sve te bitne igre trebale biti solidno igrive na PC-u. Doduše, u tom slučaju se valja isprsiti i “ubosti kantu” zavidnih performansi. 

Naravno, zajedljivci će reći da je TLoU framerate skoro istovjetan PlayStation 3 verziji, no ovo samo pokazuje koliko je dotična konzola arhitektonski jako zeznuti hardver – svojedobno za programiranje igara/portova, a sada za emuliranje na PC-u. Jedino pitanje koje se svim gamerima koji strpljivo čekaju dobre emulacije ovih igara može postaviti je: Čemu čekati, ako se može nabaviti ili posuditi PlayStation 3 i odigrati ove hitove na prvom mjestu?

Čitaj dalje

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano