Vijesti

The Legend of Zelda: Breath of the Wild za Nintendo Switch jedna je od najboljih igara svih vremena

Kritika se slaže: nova Zelda je remekdjelo. Ništa manje od toga nismo ni očekivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom trenutku The Legend of Zelda: Breath of the Wild za Nintendo Switch drži prosjek ocjena vrtoglavih 98 od 100! Uz Zelda: Ocarina of Time te posljednje GTA naslove, nova Zelda smještena je u sam vrh najbolje ocijenjenih naslova svih vremena. Čekali smo je dugo, napokon i dočekali, dok izgleda kako ništa nije bilo uzalud.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyGddGYrES4

Svijet jedinstven, prepušten vlastitoj interpretaciji bez ikakvih ograničenja

Sve recenzije slažu se u jednome: svijet je apsolutno predivan, ogroman i što je najvažnije – napučen. Ako biste pratili samo glavnu priču, ne biste posjetili ni polovinu mape. Također, igra nikog ne tjera da igra po nekakvom redoslijedu, već su igrači slobodni istraživati regije po svojem “guštu”. Nekad ćete biti primorani okrenuti se natrag i vratiti se kad ojačate, dok će oni snalažljiviji igrači možda pronaći neki drugi pristup izazovu pred njima.

Istraživanje je upravo ono što ovu igru uzdiže toliko visoko. Penjanje po stijenama, odnosno “pentranje” tako je dodalo jednu novu dimenziju u sami svijet BoTW-a. Dakle, kao što smo već viđali u ranijim prikazima igre, na svaku stijenu/planinu, moguće se uspeti, što je dizajnerima ponudilo još jednu opciju kod skrivanja određenih stvari. Nakon godina glitchanja u Skyrimu napokon da se možemo penjati kao normalni ljudi. Također, na različita se mjesta može doći na konju, plivanjem, paragladiranjem s viših pozicija, i zahvaljujući tolikom broju različitih pristupa, praznog hoda u igri gotovo da ni nema.

Sama borba je, kao što smo i navikli, dovoljno raznovrsna da ostane izazovna kroz 120 sati, koliko je naime potrebno vremena da istražite sve što igra ima za ponuditi.

Vrag je u detaljima

Da su developeri pazili na svaki detalj dovoljno govori i bilo koja sitnica koju navedemo u nastavku. Naime, kada je kišno vrijeme, Link će npr. teško održavati zahvat penjajući se. Tijekom grmljavinskog nevremena treba dobro paziti da ne nosite metalnu opremu, inaće bi vas pogodak munje mogao dokrajčiti. U zimskim predjelima treba biti dobro obučen… Također, tu je i manipuliranje fizikom koja zaista izgleda impresivno, tako recimo Link kasnije kroz igru stjeće sposobnost telepatskog manipuliranja većim objektima, koje ćemo zatim koristiti za pametnije svladavanje protivnika, ili za manipulaciju kolotura pomoću kojih ćemo riješavati razne zagonetke.

U priču nećemo ulaziti, ne želimo ni sebi ni vama spojlati za sad, dok ćemo se detaljnije svega dohvatiti u našoj recenziji. The Legend of Zelda: Breath of the Time izašla je prošli petak na Wii U i Nintendo Switch, dok početne dojmove o novoj konzoli možete čitati ovdje.


Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano