Vijesti

The Witcher 3 i svi dodaci zauzimaju 51GB, a Cyberpunk 2077? Više od 80GB, a CDPR još ubacuje sadržaj u igru

Ako bismo laički gledali i uspoređivali veličinu igara prema količini gigabajta, ovo bi značilo da će Cyberpunk 2077 biti duplo veća igra od “golog” The Witchera 3 jer ako The Witcher 3 sa svoja dva ogromna dodatka zahtjeva 30GB manje prostora, koliko će onda iznositi Cyberpunk 2077 s dodacima koji će sasvim sigurno izaći nekad?

Količina gigabajta neke igre može biti možda okvirni pokazatelj veličine igre, ali znamo svi da više gigabajta ne znači nužno ogromnu igru. Svi ovi podaci vrijede za PS4 verziju igre, dok za PC i Xbox One još nemamo podatke.

Također, uzmite u obzir da ovih 80GB nije finalna brojka jer CD Projekt Red još uvijek ubacuje stvari u igru, a sigurni smo da će biti i first day patch. Vjerujemo da će se sve skupa popeti bliže 90GB što je jako puno, ali ni tada Cyberpunk 2077 neće biti najveća igra (barem ne na PlayStationu 4) jer RDR 2 zauzima ogromnih 105GB prostora, a jedan Black Ops 3 čak 101GB.

I ptice na grani znaju da Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine, a 55 minuta gameplaya vidjet ćemo za otprilike mjesec dana.

Oznake

11
Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Pratitelja
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GameslordVirtyWooddieBoneFensiSuperstar19Marksman89 Recent comment authors
novije starije popularnije
Virty

Meni ne smeta veličina igre u GB.
S današnjim “brzim” downloadom to ide brzo.
A kako je CDPR u pitanju, slobodno, sa Witcher serijalom su me kupili.

WooddieBone

Lijenost ili nesposobnost developera je dobar argument kad uspoređujemo dvije igre različitih developera. U takvoj usporedbi je potpuno nebitan file size i jedna linearna igra može zauzimat duplo više od neke open world igretine, ali kad pričamo o istom developeru koji je više manje ostao na istoj razini kvalitete i sposobnosti i igru rade u istom engineu, onda je usporedba veličine igre u pogledu prostora kojeg zauzima na disku apsolutno legitimna.@Zero kolko god on znao ili neznao o temi u kojoj sudjeluje, neupitno je da mu je glavni cilj provocirati ljude na forumu.

FensiSuperstar

osiemdziesiąt gigabajtów?? O KURWA!

WooddieBone

Mene zanima.

Weky

Veličina igre je danas nusprodukt jako velike lijenosti modernih developera. Istraživao sam tu temu, čitao, razgovarao i igre su suludo prevelike isključivo zbog jako loše organizacije i lijenosti. Mogu napisati opširan tekst po tom pitanju, ako ikog zanimaju takvi detalji.

Zero

Da i ne ideš u detalje, vjerovao bih ti. Da su devovi kojim slučajem više limitirani s medijem za pohranu kao što je bilo onomad s X360 i DVD9, vjerojatno bi se posvetilo i više pažnje za neku smislenu kompresiju. K tome i nije slučaj da svaka igra dolazi s voiceoverom na 10 jezika i kilometarskim animacijama da bi ti silni GB bili opravdani.

Brale

S obzirom da smo još uvijek u eri fake newsa samo ti piskaraj. Evo ga tip umislio da je Jason Schreier.
Tko zna…..znaš kako na onom pederskolezbačkomtrannyliberalnopropagandnom siteu zvanom IGN (bljuv) svaki članak počinje sa “As reported by Kotaku’s Jason Schreier…..” možda jednog dana budemo gledali as reported by FFA’s Weky. Samo naprijed!!!

Zero

S druge strane, smiješno je i koliko se Weky diskreditira samo na osnovu namjerno provokativnih napisa na forumu, bez da doista znamo razinu njegove kompetencije i profesionalnog kredibiliteta. A ono, nije da ga nema sasvim dovoljno i ne sumnjam da neće ići u detalje kako bi se opravdavao pored onih kolumni koje napiše. Što bi zapravo i trebalo biti dovoljno. Kritički osvrti i prognoze na neke trendove u gamingu su nešto čega kronično i uvijek nedostaje, pa makar se i ne slagali u nečemu s autorom.

Gameslord

A homofobnim idijotima poput tebe bi trebala biti oduzeta sloboda govora.
IGN ti nemora biti po volji,al za onaj homofobni opis IGN-a nije bilo potrebe.

I slažem se s Zerom da su kritički pogledi na neke stvari vrlo,vrlo važni,ALI pod uvjetom da se ne pretjeruje.

A i kao što je nettko rekao,danas su igre u pravilu puno veće,texsture su u pravilu drastično detaljnije,novi vizualni efekti su dostupni itd,itd .

No priznajem da me jako brine velićina igri u GB-ima AKO zbilja bude AAA igara u 8K rezoluciji… .
Valjda će se moći instalirati u manjim rezolucijama,jer kolko ljudi bude imalo 8K telkaće ili monitore.

Dejo6

A to što su sad igre daleko veće nego prije, imaju 4K teksture i slično nema nikakve veze?

19Marksman89

Pa degen je u pravu! I vjerojatno zna iz Call of duty iskustva npr. Cod Ghosts koji je imao 60GB jer je na govno od enginea iz 99e bilo nabacana masa naprednih grafickih postavki.

Povezano

Back to top button
Close
Close